Verliest Max Verstappen binnenkort een belangrijke sponsor?

News
woensdag, 04 januari 2023 om 9:30
max verstappen gp singapore 2022 sipf1671702071
Om door te breken in de Formule 1 heb je veel geld nodig. Sommige coureurs kunnen rekenen op rijke ouders, maar de meesten hebben sponsors nodig. Max Verstappen dreigt nu alleen mogelijk één van zijn belangrijkste en meest loyale sponsors te verliezen.
Het is geen geheim dat Jumbo-eigenaar Frits van Eerd een enorme liefhebber is van racesporten en de naam van de supermarkt komt dan ook veel voor op de helmen van verschillende sporters. En de topman van de supermarktketen komt zelf uit voor Racing Team Nederland in de World Endurance Championship, samen met Giedo van der Garde, Rinus VeeKay en Dylan Murry.
Maar Van Eerd is afgelopen september in opspraak geraakt. De politie en FIOD hebben een inval gedaan op zijn woning, omdat hij in verband is gebracht met een grootschalige witwaszaak. Het witwassen zou onder andere gebeuren via onroerend goed, de handel in auto’s en sportsponsoring.
Ton van Veen, de tijdelijke opvolger van Van Eerd, heeft daarom nu besloten om de sponsoring in de motorsport stil te leggen. Ook wordt er kritisch gekeken naar de eigen activiteiten van Jumbo in de motorsport. Aan het Algemeen Dagblad legt Van Veen uit dat ‘motorsport in een bijzonder daglicht is komen te staan’.

Wat betekent dit voor Max Verstappen?

Eén van de sporters die gesponsord wordt door Jumbo is natuurlijk Max Verstappen. Het logo van de supermarkt is altijd nadrukkelijk aanwezig op de helm van de tweevoudig wereldkampioen. Jumbo heeft Verstappen al vanaf het begin gesteund, waardoor de Nederlander de samenwerking ook graag in stand houdt - ook al zijn er grotere geldschieters mogelijk.
Voorlopig zal het contract tussen Jumbo en Verstappen niet worden ontbonden. Volgens Van Veen ‘is het contract met Max Verstappen een uitzondering’ op de maatregelen die nu worden genomen. Het is onduidelijk of de samenwerking wordt gestopt wanneer het huidige contract afloopt of dat deze sponsoring in kwestie niet met witwassen in verband wordt gebracht.

Populair Nieuws