Toont Hideo Kojima nieuwe game op The Game Awards?

News
maandag, 05 december 2022 om 17:00
Kojima is aan het teasen geslagen. Zo liet hij onlangs al allerlei logo's zien die waarschijnlijk in zijn nieuwe game voorkomen. Nu is Kojima ook in Los Angeles gespot, dezelfde plek waarvandaan ook The Game Awards uitgezonden gaan worden!
Het is al een tijdje redelijk stil rond Hideo Kojima. Onlangs startte hij wel een nieuwe podcast, maar na het bevreemdende, maar zeersuccesvolle Death Stranding is het op games-gebied al een tijdje rustig. Niet zo gek, de ontwikkeling van een nieuwe game kost jaren en Death Stranding is 'pas' drie jaar oud.
Daar lijkt nu toch verandering in te gaan komen. Kojima postte vorige week een mysterieuze plaat met drie logo's en de begeleidende tekst "Start a new journey".

Is Kojima bij Geoff Keighley op bezoek?

Daar lijkt het niet bij te blijven. Kojima blijkt deze dagen in Los Angeles te verblijven, getuige de vele posts van foto's vanuit het Academy Museum of Motion Pictures, een filmmuseum met veel rekwisieten en voorwerpen uit de rijke filmgeschiedenis. Kojima natuurlijk als toerist naar Los Angeles gevlogen zijn, maar laat nu toevallig ook Geoff Keighley daar momenteel druk bezig zijn met de voorbereidingen voor The Game Awards. Bovendien is Kojima tussen alle filmposts door ook de posts van Keighley aan het reposten.
Mocht Kojima inderdaad bij de The Game Awards verschijnen, dan kan hij daarmee zijn belofte van vorig jaar inlossen. Destijds beloofde hij al dat hij zijn volgende game zou komen laten zien. Kojima Productions heeft momenteel, voor zover bekend, twee games in ontwikkeling: en project dat Overdose heet en Death Stranding 2. De vraag is welke ver genoeg is om eventueel te tonen.