Altijd winnen met Mario Kart? De wetenschap heeft een manier

Article
maandag, 22 april 2024 om 20:00
mariokart8deluxe 01f1605716925
Voor veel spelers is Mario Kart geen al te serieuze game. Maar wat als je wel graag wil winnen? Dan zijn er wat keuzes die je moet maken en de wetenschap kan je daarbij helpen.
Wanneer je Mario Kart speelt onder vrienden, zullen de meeste mensen gewoon kiezen voor het personage dat ze het leukste vinden in de kart die er het strakst uitziet. Maar wie wel eens online speelt, zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat sommige combinaties veel populairder zijn dan andere.
Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch Image
Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch
EUR4849.99
Op voorraad
Koop op bol.
In Mario Kart 8 kwam het bijvoorbeeld geregeld voor dat je in een race zat waarbij bijna iedereen Waluigi gebruikte op de Wild Wiggler. Dat heeft een reden, want alle personages en kart-onderdelen hebben statistieken en dus heeft elke combinatie zijn sterke en zwakke punten.

Zo bereken je de beste Mario Kart 8 build

De vraag wordt dan welke combinatie je het beste kunt gebruiken als je wil winnen. Daar heeft data scientist Antoine Mayerowitz de nodige tijd in gestoken. Met wat hulp van de 19e eeuwse econoom Vilfredo Pareto heeft hij uitgezocht wat de beste personages en karts zijn in Mario Kart 8 Deluxe.
Daar is het nodige werk in gaan zitten, want alle personages en kart-onderdelen in de game maken maar liefst 703.560 combinaties mogelijk. Gelukkig zijn er bepaalde personages en onderdelen met dezelfde stats, waardoor er ‘maar’ 25.704 unieke opties overblijven. Daarvan staan er gelukkig maar een paar op het zogenaamde Pareto Front, waarop je de opties terugvindt die het meest efficiënt zijn op twee of meer statistieken.
Mayerowitz gaat ervan uit dat de belangrijkste statistieken snelheid en acceleratie zijn. In combinatie met de verborgen mini-turbo stat zorgt dat uiteindelijk voor maar 14 combinaties van personage en kart-onderdelen die echt efficiënt zijn. Wie al goed op de hoogte is van competitief Mario Kart zal niet voor een al te grote verrassing komen te staan.

Wie is het beste Mario Kart 8 Deluxe personage?

Het blijkt namelijk dat een combinatie die veel topspelers al gebruiken ook na al het rekenwerk van Mayerowitz goed uit de bus komt. Het gaat om de combinatie van Peach, Teddy Buggy, Roller-banden en de Cloud-glider. Dat gaat er wel vanuit dat je de meest recente versie van de game speelt. Voorafgaand aan de updates van de laatste jaren waren andere personages beter, zoals de eerdergenoemde Waluigi.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze combinatie van personage en kart ook voor jou lekker speelt. Gelukkig kun je een klein beetje sleutelen aan het werk van Mayerowitz. Op de pagina die hij in elkaar heeft gezet over zijn bevindingen kun je bij sommige grafieken aanpassen welke stats jij zelf belangrijker vindt.
Wil je bijvoorbeeld zo hard mogelijk rijden en er niet teveel last van hebben als je van de baan raakt, dan kun je op Mayerowitz’ site zien welke personages de beste combinatie van snelheid en off-road hebben. Dat kun je doen met elke combinatie die je interessant vindt om te proberen. Er komen dan suggesties voor een build uitrollen, die je verder kunt aanpassen afhankelijk van welke van je gekozen stats je het belangrijkst vindt.
Uiteraard kun je gewoon blijven kiezen voor je favoriete personage. Maar als je wil winnen, of gewoon meer wil weten over Mario Kart, is dit een manier om eens wat te experimenteren.

Populair Nieuws