Sony patent zou games herspelen compleet veranderen

News
maandag, 13 november 2023 om 15:30
playstation 5f1603819462
Veel mensen spelen een game maar één keer, maar voor mensen die een verhaal graag nog een keer beleven is dat vaak anders. Een nieuw patent van Sony zou het herspelen van een game flink veranderen. Je zou namelijk niet altijd bij het begin hoeven beginnen.
Er zijn soms secties van een game die je liever niet herspeelt. Misschien is het begin traag, of misschien is er een missie die je nooit meer wil doen. Een nieuw Sony patent omschrijft een systeem dat spelers games laat streamen en ze laat beginnen vanaf specifieke “trigger points”.
Die trigger points kunnen het begin van een quest of gevecht zijn, of het moment dat een speler een nieuw level bereikt. Uitgevers of spelers kunnen bepalen wat de trigger points van een game zijn. Daarna kun je er één kiezen en vanaf dat moment de game spelen.
Op die manier kun je bijvoorbeeld een deel van de game opnieuw ervaren zonder de rest te hoeven spelen. Dat kan op zich al leuk zijn, maar is misschien ook handig om bepaalde delen van een game op te nemen, of als je even kwijt was hoe iets in de game precies in elkaar zat. Een andere mogelijkheid die Sony in het patent noemt, is dat je in games waarin je keuzes kunt maken, makkelijk kunt kiezen voor een andere route.

Gaat Sony dit patent gebruiken voor PS5?

Het is maar de vraag of deze manier van herspelen in de nabije toekomst mogelijk is. Het is niet ongebruikelijk dat gamebedrijven patenten aanvragen voor iets wat ze op dat moment niet gaan gebruiken. Er zijn eerder alleen vergelijkbare patenten ingediend door Sony, dus het lijkt waarschijnlijk dat het bedrijf vaak nadenkt over een feature waarmee je games selectief kunt herspelen.

Populair Nieuws