Update - Overname Activision Blizzard is er bijna doorheen

News
vrijdag, 22 september 2023 om 12:30
activision blizzard hqf1627465674
De enige blokkade voor de overname van Activision Blizzard is de CMA. Maar de Britse instantie komt naar verluidt snel met een uitspraak over de deal tussen de uitgever en Microsoft.

Update - CMA heeft geen bezwaar meer

De concessies die Microsoft heeft gedaan, hebben effect gehad op de CMA. De Britse autoriteit heeft vandaag geconcludeerd dat de 'corrigerende maatregelen' van Microsoft de 'beperkte resterende problemen' moet oplossen. Voorlopig gaat de CMA dus akkoord met de overname. Als er nieuwe tegenargumenten zijn tegen de deal, dan kunnen third parties die voor 6 oktober aanleveren. Gebeurt dat niet, dan kan de overname officieel doorgaan.
Origineel bericht:
Het is al ruim anderhalf jaar geleden dat Microsoft aankondigde Activision Blizzard te willen overnemen. Zo’n grote overname gaat alleen niet zonder slag of stoot en dat heeft Microsoft geweten. De techgigant kreeg weerstand van meerdere instanties, waakhonden en concurrenten, maar uiteindelijk is er nog maar één partij die een probleem vormt: de Competition and Markets Authority.
De Britse waakhond heeft eerder dit jaar de overname afgeschoten, omdat het vreesde voor een monopolie voor Microsoft op het gebied van cloud gaming. Maar sinds Microsoft de rechtszaak tegen de FTC heeft gewonnen en er kritiek is gekomen vanuit de Britse politiek, heeft de CMA besloten om de gesprekken met Microsoft weer te openen.
Sindsdien heeft Microsoft ook nog meer concessies gedaan, want de streamingrechten van Activision Blizzard zijn verkocht aan Ubisoft. Mogelijk is dat genoeg om de CMA ervan te overtuigen om de overname groen licht te geven. Volgens The Verge gaan we daar in ieder geval snel duidelijkheid over krijgen.

Wanneer komt de uitspraak?

De publicatie heeft van bronnen die dicht bij de zaak staan gehoord, dat er volgende week al een initiële beslissing wordt gemaakt door de CMA. Die eerste beslissing wordt dan gevolgd door een definitieve uitspraak voor 18 oktober. Wat Microsoft gaat doen als de CMA de deal blijft blokkeren, is nog niet duidelijk. Als meest extreme optie heeft de techgigant om geen diensten en producten meer te leveren aan het hele Verenigd Koninkrijk.
Dit bericht is bijgewerkt op 22 september 2023.

Populair Nieuws