Komt Call of Duty toch wel naar Game Pass toe?

News
dinsdag, 26 september 2023 om 18:00
call of duty modern warfare 2 soldierf1664436468
Call of Duty is één van de grootste redenen voor Microsoft om Activision Blizzard over te nemen, maar de games zouden niet naar Game Pass komen vanwege een deal met Sony. Nu lijken er alleen toch wel Call of Duty games naar Game Pass te komen.
De poging van Microsoft om Activision Blizzard over te nemen duurt al meer dan anderhalf jaar. Het grootste struikelblok voor veel waakhonden, en de reden waarom Sony het er stokje voor wilde steken, is Call of Duty. De franchise is zo populair, dat Microsoft veel concessies heeft moeten doen om groen licht te krijgen van verschillende instanties.
Sony heeft daarnaast ook nog een marketing deal lopen met Activision Blizzard, dat er naar verluidt voor zorgt dat er geen Call of Duty games naar Game Pass gebracht mogen worden. Maar volgens Twitter-account Game Pass Tracker komen er nu toch wel titels uit de franchise naar de abonnementsdienst.
Wanneer iemand namelijk Call of Duty: Black Ops II wil kopen op de Braziliaanse versie van de Xbox Store, dan krijgt diegene een melding dat de game gratis te krijgen is via Game Pass. Mogelijk gaat het om oudere Call of Duty titels en blokkeert de marketing deal van Sony alleen nieuwe(re) releases op Game Pass, waaronder het aankomende Modern Warfare 3.

Overname eindelijk in zicht

Natuurlijk moet eerst de overname van Activision Blizzard überhaupt plaatsvinden, voordat er Call of Duty games geplaatst kunnen worden op Game Pass. Dat moment is alleen wel bijna in zicht.
De enige blokkade momenteel nog voor de overname is namelijk het Britse CMA. De instantie heeft vorige week een voorlopige uitspraak gedaan, waarin het groen licht geeft aan Microsoft. Alleen als er voor 6 oktober nieuwe tegenargumenten worden aangeleverd, dan kan de overname nog gestopt worden.