FromSoftware onthult hoeveel Elden Ring DLC's er komen

News
donderdag, 02 mei 2024 om 22:00
elden ring shadow of the erdtree bossf1708592213
FromSoftware heeft de schijnwerpers gezet op de toekomst van Elden Ring. De Japanse ontwikkelaar heeft namelijk duidelijk gemaakt dat de Elden Ring DLC, Shadow of the Erdtree, de eerste en laatste uitbreiding wordt voor de geliefde open-world game.
In 2022 waren er weinig games die zo populair waren als Elden Ring. De game, waarvan de lore is geschreven door Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin, wist tal van prijzen in de wacht te slepen dankzij de grootse, uitgestrekte wereld vol gruwelijke wezens en avonturen om te beleven.
In juni komt er een uitbreiding voor de game. De zogeheten Shadow of the Erdtree-uitbreiding, die een compleet nieuw gebied toevoegt aan Elden Ring. Hierin kunnen spelers een nieuw verhaal ervaren met tal van nieuwe wapens, monsters en bikkelharde bazen om te verslaan.

Maar één Elden Ring DLC

FromSoftware-baas Hidetaka Miyazaki heeft bij Zhihu alleen wel nu bekendgemaakt dat de uitbreiding ook direct de laatste zal zijn voor Elden Ring. "Shadow of the Erdtree is de eerste en laatste DLC, en we hebben geen plannen om daar meer aan toe te voegen", aldus Miyazaki.
De regisseur van Elden Ring legt uit: "Elden Ring draait om het avontuur en ontdekken van een grote wereld. Om zo'n ervaring op te zetten, is een reusachtige setting vereist. Daarom besloten we de DLC niet op te splitsen, maar om in een keer een grote uitbreiding te ontwikkelen. Als we het los zouden verkopen, beperken we de vrijheid van ontdekking en het avontuurlijke gevoel."
Daarmee doelt de FromSoftware-baas op uitbreidingen van eerdere games. Dark Souls 3, de vorige game van de studio die DLC had, kreeg namelijk meerdere uitbreidingen. Hierdoor ontstond direct speculatie dat de studio dit trucje voor Elden Ring wel eens kon gaan herhalen.
Elden Ring - Standard Edition - PS5 Image
Elden Ring - Standard Edition - PS5
EUR46.5
Op voorraad
Koop op bol.
Nu is duidelijk dat dit niet het geval is. Dat betekent dat fans die nog een keer Elden Ring willen spelen met een nieuw gevoel van avontuur halsreikend uitkijken naar 21 juni. Dan verschijnt Shadow of the Erdtree, de enige Elden Ring DLC.