Update - Elden Ring DLC releasedatum eindelijk bekendgemaakt

News
woensdag, 21 februari 2024 om 16:30
elden ring shadow of the erdtreef1708503646
Fans hebben er lang op moeten wachten, maar FromSoftware komt vandaag eindelijk met een trailer voor Shadow of the Erdtree. Daarmee wordt waarschijnlijk ook de releasedatum van de Elden Ring DLC bekendgemaakt.

Update - Releasedatum onthuld

De bombastische trailer van Shadow of the Erdtree is onthuld en hieronder te bekijken. De trailer laat niet alleen een aantal epische boss fights zien, maar toont zoals verwacht ook de releasedatum. Vanaf 21 juni 2024 is de DLC voor Elden Ring te spelen. Op dezelfde dag zal er ook een nieuwe editie van de game verschijnen met de DLC erbij.
Origineel bericht:
Het is al bijna een jaar geleden dat FromSoftware de naam liet vallen van de uitbreiding voor Elden Ring: Shadow of the Erdtree. De onthulling ging gepaard met een afbeelding waar meteen volop over werd gespeculeerd. Sindsdien heeft de Japanse ontwikkelaar alleen niks meer laten horen over de DLC.
Daar komt vandaag eindelijk verandering in. De studio heeft namelijk op het officiële Twitter-kanaal van Elden Ring laten weten dat woensdagmiddag om 16:00 Nederlandse tijd een trailer zal worden getoond. De presentatie zal in totaal drie minuten duren, die waarschijnlijk in het Japans zal zijn.

Eindelijk DLC in zicht

Hoewel veel fans uitkijken naar de eerste bewegende beelden van Shadow of the Erdtree, zal er ook veel aandacht uitgaan naar één specifiek stukje informatie: de releasedatum. Voorgaande trailers van FromSoftware games voor DLC informeerden fans altijd over de release. En een jaar na de aankondiging kunnen fans niet wachten om met de uitbreiding aan de slag te gaan.
De laatste tijd is er bovendien veel speculatie gaande over wanneer de DLC gelanceerd zal worden. Zo waren er eerder deze maand geruchten dat de ontwikkeling van Shadow of the Erdtree in de laatste fase zit en de uitbreiding in de komende twee tot drie maanden gelanceerd wordt. Of daar een kern van waarheid in schuilt, daar komen we waarschijnlijk vanmiddag achter.
Dit bericht is bijgewerkt op 21 februari 2024.