Hint Sony dat de Horizon Zero Dawn remaster snel onthuld wordt?

News
vrijdag, 03 mei 2024 om 6:00
horizon zero dawn wint dutch game awards 119479f1642075160
Horizon Zero Dawn maakt al tijden onderdeel uit van de PlayStation Plus-catalogus voor PS Plus Extra-abonnees. De game vertrekt plots alleen heel binnenkort. Op 21 mei vertrekt de game namelijk van de dienst. 
Het betreft de Complete Edition van Horizon Zero Dawn, de game die oorspronkelijk in 2017 verscheen. Vanaf de lancering was de game van Nederlandse bodem een gigantische hit en een tweede deel verscheen in februari 2022 voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.
Dat Horizon Zero Dawn uit de PlayStation Plus Extra-catalogus verdwijnt, is op zichzelf niet bijzonder. Het is één van 25 games die van de service gaat, waaronder zes Final Fantasy-titels. Wat alleen opvallend is, is dat Sony een soortgelijke actie maakte met Marvel's Spider-Man.

Horizon Zero Dawn remaster op komst?

Vijf maanden voor de release van het tweede deel van de game werd de 2018-titel van Insomniac Games van PS Plus Extra gehaald. Fans vermoeden dat PlayStation hetzelfde trucje nu herhaalt ter voorbereiding op de onthulling van een Horizon Zero Dawn remaster.
In 2022 werd gemeld, onder andere door VGC, dat er een remaster van Horizon Zero Dawn in de maak zou zijn. Deze zou specifiek ontworpen zijn voor de PlayStation 5, zoals ook een remake van The Last of Us en een remaster van The Last of Us Part 2 werd gemaakt door Naughty Dog.
In het rapport werd gesteld dat de nieuwe versie van Horizon Zero Dawn onder andere zou genieten van verbeterde graphics door middel van nieuwe karaktermodellen, verbeterde belichting en animaties.
Ook zouden er een aantal quality of life-verbeteringen worden gemaakt voor de gameplay. Verder zou de remaster nieuwe toegankelijkheidsopties toevoegen en verschillende grafische modi.
Officieel is de remaster van Horizon Zero Dawn nog altijd niet uit de doeken gedaan. Wel kun je de complete editie van de game gewoon al spelen op de PlayStation 5. De PS4-versie van de game werkt namelijk, zoals je zou verwachten, op de PS5 en is aanzienlijk goedkoper dan een eventuele, nieuwe versie zou zijn.
Horizon Zero Dawn - PlayStation Hits - PS4 Image
Horizon Zero Dawn - PlayStation Hits - PS4
EUR19.39
Op voorraad
Koop op bol.