Jos Verstappen haalt zijn gelijk bij Horner: "Hier vreesde ik al voor"

News
donderdag, 02 mei 2024 om 21:00
jos verstappen gp belgie 2023f1709540533
Jos Verstappen is opnieuw niet blij met de situatie bij Red Bull Racing. De vader van Max Verstappen ziet het team van zijn zoon uiteenvallen.
Vorige week gingen er al een aantal geruchten, maar deze week is het nieuws officieel bekendgemaakt waar Red Bull Racing voor vreesde: technisch directeur en ontwerper Adrian Newey vertrekt bij het team. En de situatie is nog erger dan gedacht. Want de Brit vertrekt niet in 2025, maar hij legt direct zijn werkzaamheden neer bij het F1-team.
Dat is enorm goed nieuws voor de rest van de teams. Niet alleen hebben zij de kans om de beste auto-ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1 aan zich te binden, het betekent ook dat Newey zich niet verder zal bemoeien met upgrades voor de RB20 en de ontwikkeling van de RB21 voor volgend jaar. Het is een mokerslag voor Red Bull Racing.
Jos Verstappen is dan ook allesbehalve blij met de aankondiging van Newey. In een reactie aan De Telegraaf laat de vader van Max Verstappen weten wat hij vindt van de situatie bij het team.

“Het team dreigt uiteen te vallen. Daar was ik eerder dit jaar al bang voor. Voor de interne rust is het belangrijk dat de sleutelfiguren aan boord blijven. Dat is nu niet het geval. Newey vertrekt en eerder dit jaar leek het er ook op dat Helmut weggestuurd zou worden. Voor de toekomst is dat niet goed.”

- Jos Verstappen

Vertrek ook Max bij Red Bull?

Eerder dit jaar lag Jos Verstappen al in de clinch met Christian Horner. De voormalig F1-coureur stelt dat de teambaas het niet meer kan verantwoorden om aan te blijven als hoofd van Red Bull Racing en vindt dat hij het team actief schaadt met zijn aanwezigheid.
Na de ruzie heeft Jos een gesprek gehad met Toto Wolff van Mercedes. Daarna liet de vader van Max Verstappen weten dat het een mogelijkheid is dat zijn zoon vertrekt naar een ander team. Die mogelijkheid leek na een paar weken rust niet meer zo realistisch, maar daar is nu weer verandering in gekomen met het besluit van Newey.

Populair Nieuws