Wordt de multiplayer van Cyberpunk 2077 goed?

Article
maandag, 30 november 2020 om 14:00
cyberpunk 2077 04f1578407674
Cyberpunk 2077 is een van de meest populaire games die op consoles gespeeld kan worden. Hoewel de singleplayer game nu al meermaals is uitgesteld, heeft CD Projekt RED ook een multiplayermodus ontworpen. Deze verschilt echter deels van de singleplayer variant. In dit artikel vertellen we je dan ook alles over de game die je binnenkort mag verwachten.
Cyberpunk 2077 is een zogenaamde FPS-game. Vanuit het oogpunt van een futuristisch personage dient er een bepaalde verhaallijn doorlopen te worden, waarbij keuzes tijdens deze verhaallijn van invloed zijn op het vervolg van het verhaal. Dit maakt het een variant van bijvoorbeeld The Witcher 3, die dezelfde insteek had.
Daarnaast hebben andere keuzes tijdens de game ook invloed op het verloop van het spel. Zo kun je namelijk jouw karakter verbeteren, waarbij je kiest voor bepaalde sterke en zwakke punten. Kortom, er is veel te beleven, waarbij je jouw eigen draai aan de game kunt geven.
cyberpunk 2077 new game plus modus in ontwikkeling 153333

1. Releasedatum

Helaas moet vermeld worden dat de release van het multiplayer-deel van de game is uitgesteld door CD Project RED. Waar de RPG gewoon op 10 december 2020 verschijnt, vrezen kenners dat zelfs 2021 als releasejaar niet haalbaar is voor het multiplayerdeel. Dit wordt gepubliceerd door Michal Nowakowksi, de man die verantwoordelijk is voor business development en tevens vicepresident van het bedrijf is. De opgelopen vertraging is grotendeels veroorzaakt door het uitstel van de singleplayer game, maar ook van andere geplande evenementen die al in 2021 op de kalender staan.
De huidige singleplayer spelmodus staat gepland voor 10 december, maar de ontwikkelaars voorspelden eerder juist een releasedatum in april 2020. Deze datum liepen ze mis doordat er veel bijgeschaafd diende te worden. De game was destijds al speelklaar, maar de producenten waren niet tevreden met de kwaliteit van het product.
De focus van het bedrijf ligt voornamelijk op het op de markt brengen van zogenaamde add-ons op de singleplayer game. Ook de DLC’s (expansion packs) krijgen het komende jaar veel aandacht, waardoor een snelle komst van de multiplayer game niet tot de mogelijkheden behoort.
Het is dan ook maar de vraag hoe de multiplayer game eruit gaat zien. De singleplayer speelt zich af in de futuristische stad Night City. Dit is natuurlijk te wijten aan het jaartal waarin de game zich afspeelt, namelijk 2077. De voornaamste reden dat CD Project RED heeft gekozen voor een multiplayer variant, is natuurlijk vanwege de toenemende populariteit van dit soort games. Bekende spellen als Call of Duty, FIFA en zelfs GTA maken al gebruik van dit fenomeen en de daar bijkomende microtransacties.
cyberpunk 2077 artf1592823238

2. Microtransacties

De microtransacties waar veel hedendaagse games bekend om staan, zullen niet extreem veel en agressief ingezet worden om veel geld te verdienen in Cyberpunk 2077. Dat zegt president Adam Kicinski van CD Project RED. Waar veel andere ontwikkelaars kiezen voor veel microtransacties die ook daadwerkelijk bijdragen aan de vorderingen tijdens de game, is dit bij Cyberpunk 2077 niet het geval.
Kicinski legt namelijk de nadruk op het leuk maken van gamen. Natuurlijk worden er daarbij microtransacties gebruikt, aangezien dit een goed verdienmodel is. Toch worden de microtransacties door het bedrijf vooral gebruikt om gamers gelukkig te maken, niet om het zuurverdiende geld af te troggelen.

3. Uitbreidingen

We hebben het hierboven al kort gehad over de zogenaamde DLC’s. Hierover is goed nieuws te brengen. De ontwikkelaars van Cyberpunk 2077 zijn namelijk hard aan het werk om meer DLC’s uit te brengen dan bij The Witcher 3 het geval was. Dit is een van de andere populaire games van CD Project RED.
evelyn cyberpunk 2077f1607687766

4. Gevaren van online multiplayer

Als er wordt gekeken naar online gamen, zijn er zeker gevaren die optreden. Dit kan zowel op persoonlijk gebied als op veiligheidsgebied zijn. Op persoonlijk gebied kan bijvoorbeeld pesten door leeftijdsgenoten ontstaan, spelen webcamproblemen steeds meer of kan men gevraagd worden online informatie te delen. Hiervoor wordt bijvoorbeeld aangeraden om geen persoonlijke informatie te delen, geen persoonsgebonden data te gebruiken zoals naam of woonplaats en vooral geen webcambeelden te delen met online spelers.
Toch zijn er ook zeker veiligheidsproblemen die gerelateerd zijn aan de online veiligheid van gamers. Denk daarbij aan de bekende DDoS-aanvallen. Daarbij wordt jouw IP-adres overspoeld met data die niet relevant is, waardoor jouw netwerk overbelast raakt. Hiervoor is een VPN de oplossing. De servers van een VPN zijn vaak erg groot, waardoor de kans op een succesvolle DDoS-aanval ook een stuk kleiner is. Mocht de aanval toch slagen, dan hebben aanbieders vaak ook een groot aantal andere servers die gebruikt kunnen worden om online te gamen.
Een bijkomend voordeel is dat je ook nog eens eerder over bepaalde content kunt beschikken die qua publicatiedatum afhankelijk is van een locatie. In de Verenigde Staten kan een game bijvoorbeeld eerder uitkomen dan in Nederland. Door verbinding te maken met een server in Amerika, kun jij toch al beschikken over de game. Hierdoor heb je waarschijnlijk een voorsprong ten opzichte van andere Europese gamers.
Fans van Cyberpunk 2077 zullen dus nog even moeten wachten op de multiplayer variant. Ben je echter een fervent speler van FPS-gamemodus, dan is het zeker aan te raden om deze game een kans te geven.

Populair Nieuws