Forspoken-ontwikkelaar Luminous Productions houdt op met bestaan

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 17:00
forspokenf1657117153
Forspoken is de laatste game die Luminous Productions als losstaande studio heeft gemaakt. De ontwikkelaar wordt namelijk opgenomen in Square Enix en houdt op met bestaan als Luminous Productions.
Het gaat de laatste jaren niet heel goed met Square Enix. De uitgever was niet tevreden met de resultaten van een aantal franchises en besloot vorig jaar zelfs om de rechten van Tomb Raider, Deus Ex en Thief te verkopen - inclusief de bijbehorende studio’s. Alleen de Final Fantasy games doen het nog echt goed voor Square Enix, waardoor Luminous Productions, de studio achter Final Fantasy 15, het vertrouwen kreeg om Forspoken te maken.
De eerste beelden van de game waren veelbelovend, maar naarmate Forspoken dichterbij release kwam, doken er twijfels over de game op. Uiteindelijk waren die twijfels gegrond en werd de game niet bepaald goed ontvangen. In onze review kreeg de game slechts een matige 4.5.
Het slechte resultaat heeft nu ook harde gevolgen voor Luminous Productions. De studio heeft namelijk via Twitter bekendgemaakt dat het bedrijf opgenomen zal worden in Square Enix. De uitgever was al eigenaar van de ontwikkelaar, maar Luminous Productions mocht bestaan als aparte entiteit. Dat houdt nu dus op.

Forspoken DLC niet van de baan

Ondanks dat het einde voor Luminous Productions in zicht is, blijft de studio ondertussen hard doorwerken. Momenteel is er namelijk DLC in ontwikkeling voor Forspoken genaamd In Tanta We Trust. Die update moet ergens in de zomer uitkomen.
Daarnaast werkt de studio ook aan andere updates voor de game. Zo zal er binnenkort eerst nog een patch verschijnen die de performance van Forspoken moet verbeteren.