Forspoken is 'onherkenbaar' in vergelijking met origineel idee

News
dinsdag, 24 januari 2023 om 21:00
forspoken wereldf1670357696
Vanaf vandaag ligt Forspoken in de winkelschappen. Naar verluidt is de nieuwe game van Luminous Productions alleen ‘onherkenbaar’ in vergelijking met het originele idee voor de titel.
In Forspoken stappen spelers in de schoenen van Frey Holland, een jonge vrouw uit New York City. Ze wordt alleen plotseling getransporteerd naar de fantasiewereld van Athia, dat met brute hand geregeerd wordt door de Tantas. Gewapend met een pratende armband, en bijbehorende magische krachten, moet ze Athia zien te bevrijden.
Volgens Alex Donaldson van RPG Site is dat alleen niet hoe Forspoken destijds gepitched werd aan Square Enix. Op Twitter zegt Donaldson dat hij bronnen heeft gesproken die bekend zijn met de ontwikkeling van de game, dat de uiteindelijke versie van Forspoken ‘onherkenbaar’ is in vergelijking met het originele idee voor de game.
Forspoken wordt met gemengde gevoelens ontvangen. Donaldson denk dat de game door de veranderingen tijdens de ontwikkeling moeite heeft gehad om een eigen identiteit te vinden. Er wordt voornamelijk veel kritiek geuit op de dialogen en het script van Forspoken.

Is Forspoken een unicum?

De nieuwe game van Luminous Productions is niet de eerste titel die een andere richting inslaat tijdens de productie. Naar verluidt is Forspoken alleen wel een extreem geval, waarbij de game enorm veel is veranderd en ook vrij laat tijdens de ontwikkeling. Dat zou een identiteitscrisis dus goed kunnen verklaren.
Forspoken is nu te spelen op PlayStation 5 en PC.

Populair Nieuws

Laatste Reacties