Amazon Prime Video niet bang voor concurrentie

News
dinsdag, 28 februari 2023 om 16:30
lord of the rings the rings of powerf1644842804
Amazon Prime Video kwam vorig jaar eindelijk met de langverwachte Lord of the Rings-serie The Rings of Power. Die serie werd aardig ontvangen en bekeken, maar nu gaat ook Warner Bros. zich weer in Middle-earth storten. Dat wekt alleen geen angst op bij Amazon.
Hoewel The Rings of Power vooraf en tijdens het eerste seizoen veel kritiek kreeg, waren er ook veel kijkers die er prima van konden genieten. Desondanks is Peter Jacksons Lord of the Rings-trilogie, uitgegeven door Warner Bros., nog altijd de meest geliefde hervertelling van het werk van Tolkien. Nu gaat Warner Bros. ook weer aan de slag met dat universum.
Maar Amazon is niet bang dat alle Rings of Power-kijkers ineens weglopen. Dat vertelt Jennifer Salke, het hoofd van Amazon Studios aan Variety. Volgens haar zal de markt niet snel verzadigd raken van Lord of the Rings.
Amazon is trots op The Rings of Power en denkt ook dat er genoeg liefde is onder fans om de serie lang gaande te houden. Dat er nieuwe films aankomen lijkt geen groot probleem. Amazon ook wel enigszins nodig dat men blijft kijken, want er zit een recordbedrag in alleen al de het eerste seizoen van de serie.

Nieuwe Lord of the Rings film komt al snel

Het duurt overigens niet bijzonder lang voor er al een nieuwe Lord of the Rings-film van Warner Bros. verschijnt. Dat wordt een animatiefilm die draait om een legendarische koning van Rohan. De film verschijnt in 2024 en hoort nog niet bij de nieuwe films die Warner Bros. onlangs heeft aangekondigd.