‘Gears of War studio trekt stekker uit twee games’

News
vrijdag, 03 februari 2023 om 16:00
gears 5f1573829269
Xbox heeft geen sterk jaar achter de rug wat betreft exclusives. Voor dit jaar ziet het er iets beter uit, maar het lijkt nog steeds af en toe wat moeizaam te gaan wat betreft nieuwe games. Zo zouden er twee games van Gears of War studio The Coalition zijn geannuleerd.
Er zijn al geruime tijd geruchten dat The Coalition aan meer werkt dan alleen Gears 6. Het zou zelfs gaan om geheel nieuwe IP’s. Maar als we journalist Jeff Grubb mogen geloven gaan zeker twee onaangekondigde games van de studio het daglicht niet meer zien.
Dat laat Grubb weten in Game Mess Mornings van Giant Bomb. Hij vertelt dat de twee annuleringen ook terug te zien zijn in de recente ontslagronde van Microsoft. Daarbij was The Coalition één van meerder Xbox-studios die werknemers verloor.

The Coalition volop bezig met Gears 6

Volgens Grubb zit The Coalition na de annuleringen volledig op Gears 6. Dat zou bovendien geen geheel nieuwe ontwikkeling zijn. Het team zou in de loop van vorig jaar al zijn overgeschakeld op een volledige focus op de volgende Gears of War. Volgens Grubb worst Gears 6 de volgende game van de studio.
Waarom de nieuwe games zijn geannuleerd is niet duidelijk. Wellicht voldeden ze niet aan een gewenste standaard, maar er zijn genoeg andere redenen waarom games worden geannuleerd. In ieder geval lijkt het erop dat The Coalition weer nagenoeg uitsluitend de Gears of War Studio is, zoals dat al jaren het geval was.