'Ford wordt de nieuwe partner voor Red Bull Racing in F1'

News
dinsdag, 31 januari 2023 om 14:30
max verstappen gp japan 2022 red bull racingf1666262504
Red Bull Racing werkt momenteel nog samen met Honda, maar het F1-team van Max Verstappen is op zoek naar andere partners voor de toekomst. Het lijkt er nu op dat het Amerikaanse Ford de nieuwe partner wordt.
Meerdere Formule 1-teams staan voor een aantal grote veranderingen. Zo zal Alfa Romeo Sauber in de komende jaren omgedoopt worden tot Audi en is Porsche ook nog steeds op zoek naar een F1-partner. Eerst leek het erop dat de Duitse autofabrikant zou gaan samenwerken met Red Bull Racing, maar die deal is van tafel.
Het team van Max Verstappen lijkt nu een nieuwe partner gevonden te hebben, die ook een grote naam is in de racewereld. Red Bull Racing gaat namelijk mogelijk een samenwerking aan met Ford, dat meldt het Britse Mirror.
De reden dat er een samenwerking op de loer lijkt te liggen, komt doordat Ford social media influencers stuurt naar New York. Precies op dezelfde dag dat Red Bull Racing de RB19 zal onthullen in de grote Amerikaanse stad.

Ford geen groentje in F1

Als de samenwerking daadwerkelijk doorgaat, dan zal het niet de eerste keer zijn dat de naam Ford opduikt in de Formule 1. De autofabrikant heeft namelijk een lange geschiedenis in de sport, maar het is alweer een tijdje geleden dat het bedrijf betrokken is geweest.
Ford nam in 1999 nog het team Stewart Grand Prix over en noemde het Jaguar Racing. Dat leverde alleen niet veel succes op, waarop Ford besloot om het in 2004 aan een relatief nieuwe speler te verkopen: Red Bull.

Populair Nieuws