Finale Peaky Blinders seizoen 6 wordt extra lang

News
donderdag, 24 maart 2022 om 14:00
peaky blinders cillian murphyf1648125382
Het einde van de populaire serie Peaky Blinders is in zicht. Het laatste seizoen wordt namelijk momenteel uitgezonden op de BBC, maar de serie eindigt wel met een knal. De finale wordt namelijk extra lang.
Regisseur Anthony Byrne onthult aan RadioTimes dat de finale maar liefst 81 minuten duurt. Daarmee is de aflevering ongeveer 20 minuten langer dan een gemiddelde aflevering.

‘’Het voelt heel, heel anders dan de rest van het seizoen. Het voelt heel, heel anders dan alles wat we eerder hebben gedaan. Het is heel episch van opzet. Het voelt als een film – het is een soort oefening voor de speelfilm.’’

- Regisseur Anthony Byrne

Meer Peaky Blinders op weg

Na deze extra lange slotaflevering hoeven fans nog geen afscheid te nemen van hun geliefde serie. De echte afsluiter is namelijk een film, die wel pas in 2023 wordt opgenomen. Liefhebbers moeten dus na het laatste seizoen, die op 10 juni op Netflix verschijnt, nog even geduld hebben.
In een eerder interview met RadioTimes zei maker Steven Knight dat de film een ‘niet eerder verteld verhaal toont tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar de Peaky's bij betrokken zullen zijn’. Ook bevestigde hij aan Digital Spy dat zowel Tommy als zijn broer Arthur bij voor de film terugkeren.
Deze film kan volgens Knight bovendien nog eens leiden tot meerdere spin-offs, dus een echt einde van de Peaky Blinders-wereld zou nog weleens ver in de toekomst kunnen zijn.