Final Fantasy VII Rebirth spelers nemen niets mee uit vorige game

News
maandag, 18 september 2023 om 12:00
final fantasy vii rebirthf1695028072
Het tweede deel van het remake-project van Final Fantasy VII is in aantocht. Hoewel Final Fantasy VII Rebirth qua verhaal verdergaat waar Remake gebleven was, geldt dat niet voor de personages. Spelers mogen ze namelijk niet meenemen uit de vorige game.
Wie Final Fantasy VII Remake heeft uitgespeeld zal waarschijnlijk flink sterke versies van Cloud, Aerith en de rest tot zijn beschikking hebben. Maar dat betekent niet dat je in Final Fantasy VII Rebirth kan beginnen met de stats en het equipment dat je in Remake had vergaard. Dat bevestigt regisseur Naoki Hamaguchi op de PlayStation Blog.
De games in het remake-project van Final Fantasy VII moeten volgens Hamaguchi namelijk niet gezien worden als delen van dezelfde game. Ze vormen volgens hem een trilogie van op zichzelf staande games. De balans wordt daarom per game bepaald, wat betekent dat spelers hun levels en vaardigheden niet over kunnen brengen naar een nieuw deel.
Wel is er een bonus voor spelers die opgeslagen data van Final Fantasy VII Remake en/of de Episode INTERmission DLC. Opgeslagen data in die games levert in Rebirth respectievelijk Leviathan Materia en Ramuh Materia op. Met Materia kun je onder andere je wapens verbeteren.

Wanneer is de release van Final Fantasy VII Rebirth?

Final Fantasy VII Rebirth werd onlangs uitgebreid getoond in een State of Play, waarbij ook een releasedatum werd gegeven. De game verschijnt op 29 februari 2024 op PS5. Daarna duurt het minstens drie maanden voor hij mogelijk naar een ander platform komt.