Ontwikkelaars bij Ubisoft Montreal zijn woedend op de leiding

News
maandag, 18 september 2023 om 11:30
ubisoft logof1640337298
Vorige week moesten ontwikkelaars bij Ubisoft Montreal weer verplicht werken vanaf kantoor. Veel ontwikkelaars hebben daar woedend op gereageerd, mede door gebroken beloftes van de leiding.
Sinds de uitbraak van het COVID-virus hebben veel bedrijven besloten om deels of helemaal vanuit huis te werken, om daarmee de verspreiding van het virus te voorkomen. Dat was ook het geval bij Ubisoft Montreal, de studio achter veel Far Cry en Assassin’s Creed games.
Ubisoft heeft alleen besloten dat medewerkers vanaf 11 september weer verplicht minimaal twee dagen in de week op kantoor moeten werken. Dat is niet goed gevallen bij de ontwikkelaars, zo meldt IGN. De publicatie heeft inzicht gehad in het intranet-verkeer bij de studio en veel ontwikkelaars zijn woedend over de beslissing van de leiding.

Waarom zijn de ontwikkelaars boos?

De beslissing om weer verplicht vanaf kantoor te werken kwam als een grote verrassing. Het besluit komt namelijk niet overeen met beloftes die zijn gemaakt door de top. Volgens werknemers werd er namelijk beloofd dat het mogelijk was om volledig vanuit huis te blijven werken in de toekomst.
Er zouden ontwikkelaars zijn die op basis daarvan een baan hebben aangenomen bij Ubisoft Montreal. En bestaande werknemers hebben belangrijke beslissingen gemaakt op basis van de belofte, zoals het kopen van een huis buiten Montreal.
Daarnaast zijn er ook klachten van de staat van het kantoor, die ook al stammen uit de periode voor corona. Zo is er teveel herrie om rustig te kunnen werken, zijn er te weinig accommodaties en apparatuur en het kantoor kampt met lekkage, ratten en ander ongedierte.
Sommige ontwikkelaars bij Ubisoft Montreal speculeren dat de actie van het bedrijf een poging is om ervoor te zorgen dat werknemers zelf ontslag nemen. Dat zou de studio geld kosten, terwijl Ubisoft al langer met slechte financiële cijfers kampt.

Populair Nieuws