Final Fantasy XVI DLC aangekondigd

News
maandag, 04 september 2023 om 15:30
final fantasy 16f1609859642
Sinds juni kunnen PS5-eigenaren zich onderdompelen in Final Fantasy XVI. De game heeft aardig wat content, maar op een gegeven moment ben je er toch doorheen. Daarom is er nu DLC aangekondigd voor de game.
Er is goed nieuws voor wie meer tijd wil doorbrengen in Final Fantasy XVI. Tijdens een panel rondom de game heeft producer Naoki Yoshida in een videoboodschap laten weten dat de game DLC krijgt. Dat besluit is genomen op basis van feedback van spelers.
Eerder waren er namelijk geen plannen voor uitbreidingen, maar sinds de release hoorde het team veel geluiden van spelers die meer content wel zagen zitten. Al eerder gaf Yoshida aan die spelers graag tegemoet te willen komen. Dat neemt nu de vorm aan van twee betaalde DLC-uitbredingen.

Final Fantasy XVI PC-port nu ook officieel

Yoshida kon ook officieel aankondigen dat er een PC-versie komt van Final Fantasy XVI. Dat wisten we eigenlijk al een tijdje, maar er heeft sindsdien een vreemd gebeuren plaatsgevonden waarbij Yoshida het een tijdje eigenlijk niet mocht hebben over de PC-versie, terwijl die al veel eerder was aangekondigd. Sindsdien heeft hij het er weer wel over mogen hebben, maar dat gold kennelijk niet als aankondiging. Nu is het hoge woord er eindelijk uit: er komt een PC-versie.
De PC-versie en de DLC hebben allebei nog geen releasedatum, maar Yoshida hoopt over beide nog voor het einde van het jaar meer te kunnen vertellen. In de tussentijd is er een gratis update. Die voegt wat nieuwe skins en opties toe en verhelpt een aantal bugs, in de hoop Final Fantasy XVI een soepelere ervaring te maken.