Ajax beleeft slechtste seizoenstart in 59 jaar

News
maandag, 18 september 2023 om 13:00
6896422953 4bcefa3fb8 bf1695027582
De recente 3-1 nederlaag tegen FC Twente was een zware klap voor Ajax, dat momenteel de slechtste seizoenstart in 59 jaar doormaakt. Bovendien staat het team een moeilijke week te wachten met zware affiches tegen Marseille en Feyenoord.
Wat de situatie zo zorgwekkend maakt, is de manier waarop Ajax punten verliest. Het lijkt erop dat Ajax als een onsamenhangend team zonder duidelijk plan speelt. Deze problemen zijn deels te verklaren door de vele transfers in het team afgelopen zomer, met zestien vertrekkende spelers en maar liefst twaalf nieuwe aanwinsten. De spelers hadden bovendien weinig tijd om samen te trainen vanwege interlandverplichtingen voorafgaand aan het seizoen.
Kort samengevat was het een rampzalige middag voor Ajax in Enschede afgelopen zondag. Het enige lichtpuntje was mogelijk het doelpunt van Brian Brobbey, die recentelijk in een erg slechte vorm zat. Afgezien daarvan lijkt Ajax weinig positiefs te kunnen vinden.

Maurice Steijn

Trainer Maurice Steijn vertelde na de vierde wedstrijd onder zijn leiding zonder overwinning dat er snel resultaten moeten worden behaald. De huidige positie van Ajax is zorgwekkend, met slechts één overwinning uit vier competitiewedstrijden en een twaalfde plaats in de Eredivisie. Alleen in het seizoen 1964/1965 was de start van Ajax even slecht.
Daarnaast blijft de onenigheid tussen trainer Steijn en technisch directeur Sven Mislintat op de achtergrond spelen. Steijn uitte eerder zijn bedenkingen over de kwaliteit van de spelers die Mislintat had aangetrokken. De nederlaag tegen FC Twente zal ongetwijfeld voor meer spanning in Amsterdam hebben gezorgd.

Schema van Ajax

En nu staat Ajax voor een cruciale week: het duel tegen Olympique Marseille op donderdag is van groot belang voor de overwintering in de Europa League. Slechts drie dagen later wacht De Klassieker tegen aartsvijand Feyenoord, een team dat momenteel goed presteert.
Bij een nederlaag zouden de Amsterdammers al tien punten achterstand kunnen hebben op koplopers PSV en FC Twente. In dat geval lijkt het kampioenschap voor Ajax in september al een verre droom. Steijn benadrukte de uitdaging, noemde de komende wedstrijden pittig, maar ziet ze ook als kansen om de situatie te verbeteren.
gae ajax 52788469380 2 2023 09 18 092358f1695029197

Maurice Steijn

Trainer Maurice Steijn vertelde na de vierde wedstrijd onder zijn leiding zonder overwinning dat er snel resultaten moeten worden behaald. De huidige positie van Ajax is zorgwekkend, met slechts één overwinning uit vier competitiewedstrijden en een twaalfde plaats in de Eredivisie. Alleen in het seizoen 1964/1965 was de start van Ajax even slecht. Daarnaast blijft de onenigheid tussen trainer Steijn en technisch directeur Sven Mislintat op de achtergrond spelen. Steijn uitte eerder zijn bedenkingen over de kwaliteit van de spelers die Mislintat had aangetrokken. De nederlaag tegen FC Twente zal ongetwijfeld voor meer spanning in Amsterdam hebben gezorgd.

Schema

En nu staat Ajax voor een cruciale week: het duel tegen Olympique Marseille op donderdag is van groot belang voor de overwintering in de Europa League. Slechts drie dagen later wacht De Klassieker tegen aartsvijand Feyenoord, een team dat momenteel goed presteert.
Bij een nederlaag zouden de Amsterdammers al tien punten achterstand kunnen hebben op koplopers PSV en FC Twente. In dat geval lijkt het kampioenschap voor Ajax in september al een verre droom. Steijn benadrukte de uitdaging, noemde de komende wedstrijden pittig, maar zag ze ook als kansen om de situatie te verbeteren. Het is frustrerend voor eenieder die deze club liefheeft dat Ajax zich in deze benauwde positie bevindt en ze moeten alles op alles zetten om zich te herstellen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties