Zo lang blijft Final Fantasy VII Rebirth een PS5 exclusive

News
zaterdag, 16 september 2023 om 11:30
fyio83sauaejenf1f1686257676
Final Fantasy fans hebben er een tijdje op moeten wachten, maar begin volgend jaar is het eindelijk zover: de release van Final Fantasy VII Rebirth. Om de game te moeten spelen moet je wel een PS5 hebben, want het gaat om een exclusive. Die exclusiviteit is niet voor altijd en het is al bekend wanneer die ten einde komt.
Final Fantasy VII Rebirth verschijnt volgend jaar op 29 februari alleen op PS5, maar die exclusiviteit lijkt niet van lange duur. In de trailer die eerder deze week tijdens de PlayStation State of Play werd uitgezonden is er namelijk een interessante kanttekening te zien: ‘’Niet beschikbaar op andere platforms tot tenminste 29 mei 2024.'' Dit betekent dat de PS5-exclusiviteit maar drie maanden geld.

Komt Final Fantasy VII Rebirth naar Xbox en PC?

Een PC- of Xbox-versie is vooralsnog niet aangekondigd, maar zouden in principe dus vanaf volgend jaar 29 mei kunnen verschijnen. Xbox-baas Phil Spencer hintte in een recent interview met IGN er wel op dat zowel Rebirth als Remake in de toekomst op de console te spelen zijn. De PC-versie van Final Fantasy VII Remake Intergrade verscheen overigens ongeveer een half jaar na de PS5-versie. Een PC-versie van Rebirth in 2024 is dus niet ondenkbaar.

Pre-order nu Final Fantasy VII Rebirth voor de PS5

Wil je er zeker van zijn dat je 29 februari meteen met Rebirth aan de slag gaan? Alle verschillende versies zijn nu te pre-orderen.