Final Fantasy 9 remake nog dichterbij na Kingdom Hearts 4 aankondiging

News
dinsdag, 12 april 2022 om 15:00
ff9coverf1649761087
Afgelopen weekend verraste Square Enix Kingdom Hearts-fans met de aankondiging van Kingdom Hearts 4. Deze aankondiging zou ook goed nieuws kunnen zijn voor Final Fantasy 9.
Vorig jaar werden via een datamine van Nvidia GeForce Now een hoop nieuwe games gelekt, waaronder een aantal games van Square Enix. Ook Kingdom Hearts 4 stond op deze lijst. Nu dat de game officieel bevestigd is, is een remake van Final Fantasy 9 de enige Square Enix-game op de lijst die nog niet is aangekondigd. Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd voor ook deze game bevestigd wordt.

Final Fantasy VII Remake en Chrono Cross

De lijst bevatte ook een PC-versie van Final Fantasy VII Remake en een remaster van Chrono Cross. Beide games zijn inmiddels uit. Nvidia bevestigde destijds het bestaan van de lijst, maar beweerde dat het gebaseerd was op speculaties en niets zeker was. Tot nu toe zijn de meeste titels op de lijst officieel onthuld.
De originele Final Fantasy 9 kwam uit in 2000 voor de PlayStation en werd meteen goed ontvangen. In 2010 werd de game opnieuw uitgegeven als een PS1 Classic op de PS3, PSP en PlayStation Vita. Ook in 2016 werd de game opnieuw uitgebracht, ditmaal voor PC, PS4, Nintendo Switch en Xbox One. Deze versie had al enkele kleine grafische verbeteringen.
Of een Final Fantasy 9 remake echt in de maak is, is nog even afwachten. Ondertussen kunnen fans uitkijken naar Final Fantasy 16 en Final Fantasy VII Remake Part 2.

Populair Nieuws