TV-serie over Marianne Vaatstra onderweg naar Viaplay

News
dinsdag, 12 april 2022 om 15:30
viaplay met tekstf1648643997
Iedere streamingdienst heeft tegenwoordig wel Originals, series en films gemaakt door of voor de streamingdienst zelf, zo ook de Zweedse streamingdienst Viaplay. Veel van de Viaplay Originals komen uit Zweden, maar de dienst wil ook graag Nederlandse Originals maken. Zo kondigde Viaplay eerder al samenwerkingen aan met Saskia Noort en Liesbeth Strik. Nu komt daar nog een Nederlandse Original bij over de moord op Marianne Vaatstra.
De nieuwe Nederlandse Viaplay Original heet de Jacht op Jasper S. en wordt een van de eerste Nederlandse Nordic Noir series, geïnspireerd op een van de meest geruchtmakende moordzaken in de Nederlandse geschiedenis. De serie gaat over de zoektocht naar de dader van de moord op Marianne Vaatstra, Jasper S., en toont hoe Nederland voor het eerst te maken kreeg met complottheorieën aangewakkerd door social media. De moord werd, na jaren onopgelost te blijven, uiteindelijk als een van de eerste zaken in Nederland opgelost met behulp van DNA-bewijs.

Showrunner gefascineerd door zaak Marianne Vaatstra

Willem Bosch, showrunner bij productiebedrijf Pupkin, zegt al sinds de arrestatie van Jasper S. in 2013 gefascineerd te zijn door de zaak rond Marianne Vaatstra. ''Wat beweegt iemand, die zolang aan vervolging is ontsnapt, om op een dag toch zelf zijn DNA in te leveren?'' Bosch zegt de serie voor zich te zien als een oer-Hollandse Nordic Noir: ''Dus wie is dan een betere partner dan het van oorsprong Zweedse Viaplay?"

Wie de hoofdrollen op zich gaan nemen en wanneer we de serie kunnen verwachten is nog niet bekend. Naast Jasper S. zijn ook de duistere komedie Something Stupid van Saskia Noort en De Schuldige van Liesbeth Strik in de maak. Daarnaast wil de dienst ook Nederlandse films maken.