Apple legt patenten vast voor game controllers

News
dinsdag, 12 april 2022 om 14:30
iphone 13 pro familyf1632137276
We kennen Apple natuurlijk vooral als grote speler in smart devices. Maar het bedrijf houdt zich ook bezig met een aantal andere dingen, zoals games. Nu heeft Apple ook een aantal patenten vastgelegd voor controllers.
Apple heeft patenten aangevraagd voor maar liefst drie verschillende game controllers. Heel gek is dat niet, het bedrijf houd zich met Apple Arcade al enige tijd bezig met gaming. Tot dusver moest je alleen een controller van een andere fabrikant gebruiken.
Maar wellicht komt daar verandering in. De patenten, ontdekt door Patently Apple, tonen namelijk een aantal interessante concepten voor controllers. Er is één redelijk traditonele controller bij, vooral geschikt voor Apple TV.
De andere twee lijken bedoeld voor iPhones en iPads. Eén van de concepten is vergelijkbaar met de Nintendo Switch Joy-Cons, waarbij de controllers magnetisch aan twee kanten van een telefoon of tablet bevestigd kunnen worden.
Het laatste concept is een vouwhoesje dat lijkt op het soort hoesje waarin je ook pasjes kunt bewaren. Alleen zitten er in de flap van dit hoestje geen vakjes, maar knoppen en een scherm. Dit model lijkt alleen geschikt voor iPhone, al is het niet ondenkbaar dat je het ook op iPad-formaat zou kunnen maken.

Komt Apple echt met controllers?

Patenten worden lang niet altijd verwezenlijkt als echte producten. Wel geeft het aan dat Apple interesse heeft in het ontwikkelen van een dergelijk product. We hoeven alleen binnenkort waarschijnlijk geen iController te verwachten.