Final Fantasy 16 was zonder PS5 nog lang niet klaar

News
donderdag, 06 april 2023 om 18:00
final fantasy 16f1609859642
Het heeft even geduurd, maar langzamerhand beginnen er toch aardig wat games te komen die de vorige console-generatie overslaan. Final Fantasy 16 komt bijvoorbeeld niet uit voor de PS4. Dat is misschien ook niet zo gek, want zonder de PS5 was de game er nog lang niet, zo blijkt.
Het komt de laatste tijd vaker voor dat ontwikkelaars zich erg lovend uitlaten over de nieuwe consoles en dan met name de PS5. Vaak is er veel lof voor de DualSense, onlangs bijvoorbeeld nog van de regisseur van Star Wars Jedi: Survivor. Maar ook de daadwerkelijke hardware van de console maakt veel ontwikkelaars gelukkig.
De producer van Final Fantasy 16 laat nu bijvoorbeeld weten dat de game nog steeds in ontwikkeling was geweest zonder de PS5. Hij vertelt tegenover Play Magazine UK (via OP Attack) dat het RAM geheugen en de SSD van de PS5 belangrijke redenen zijn dat de game inmiddels af is. Het sluit aan op eerdere beweringen dat de game niet mogelijk was geweest op de vorige console-generatie.

Final Fantasy 16 blijft een tijdje PS5 exclusive

Wanneer Final Fantasy 16 uitkomt kunnen in eerste instantie alleen PS5-eigenaren de game spelen. Hij is namelijk zeker een half jaar een PS5-exclusive. Hoewel de game daarna naar andere platformen kan komen, moeten fans er rekening mee houden dat het na afloop van de exclusiviteitsperiode nog even kan duren voordat er daadwerkelijk een PC of Xbox-versie is.
Ook PS5-spelers moeten nog even geduld hebben. Hoewel de game af is, verschijnt hij namelijk pas over bijna drie maanden. Final Fantasy 16 ligt vanaf 22 juni in de winkel.