Speciale PS5 features voor Final Fantasy 16 onthuld

News
maandag, 03 april 2023 om 11:00
final fantasy 16 releasewindowf1654240445
Final Fantasy 16 zag initieel een PS5-exclusive zijn en Square Enix heeft ook duidelijk veel tijd en moeite gestoken in die versie. Dat blijkt ook uit de speciale PS5 features voor de DualSense controller die nu zijn onthuld.
Lange tijd heeft Sony vastgehouden aan een vast ontwerp voor haar controllers, op een paar kleine veranderingen na. Dat was ook niet nodig, want de DualShock was een household name in het gamelandschap. Voor de PlayStation 5 is Sony alleen gekomen met de DualSense controller, om niet alleen te zorgen voor next-gen graphics, maar een next-gen ervaring.
Square Enix maakt dankbaar gebruik van de features die mogelijk zijn door middel van de DualSense controller in Final Fantasy 16. Dat heeft regisseur Hiroshi Taikai laten weten op de PlayStation Blog, waar er dieper wordt ingegaan op de speciale PS5 features.

“Er zijn bepaalde delen waar de spelers zware deuren moeten openen of een port moeten optillen. We gebruiken de adaptive triggers om dat gevoel van moeite en weerstand over te brengen. Ze worden ook gebruikt bij het rijden op chocobos.

De haptic feedback kan extreem subtiele vibraties produceren, wat we gebruiken om een verhoogd gevoel van aanwezigheid te geven tijdens cutscenes. We hebben de geluidseffecten die we gebruiken in elke scène omgezet naar haptic data, wat ons in staat stelt om details over te brengen als nooit tevoren, zoals de beweging van lucht.”

Final Fantasy 16 langer een PS5-exclusive

Hoewel Final Fantasy 16 initieel alleen op de PlayStation 5 zal uitkomen, zal de RPG ook naar PC komen. Dat werd al een lange tijd geleden bekendgemaakt door middel van een trailer. Producent Naoki Yoshida heeft alleen veel verwarring geschopt over de PC-port, door eerst te stellen dat hij niks meer wist van een release op PC.
De producent heeft er gelukkig in maart wat meer duidelijkheid over gegeven. Hoewel de exclusiviteit voor de PlayStation 5 namelijk zes maanden na release verloopt, betekent het niet dat dan meteen de PC-versie verschijnt. Het kan dus nog wel een tijdje duren voordat spelers op PC met Final Fantasy 16 aan de slag kunnen.