'FIFA 23 wordt free-to-play en krijgt crossplay'

News
maandag, 26 juli 2021 om 12:30
mbappe g5bop final lores wmf1627292971
Het lijkt erop dat EA de grote concurrent gaat volgen. Naar verluidt zal FIFA 23 namelijk een free-to-play game worden, net zoals eFootball dat dit jaar al doet.
Vorige week kwam Konami met een aankondiging die de wereld van voetbalgames op haar grondvesten deed beven. De uitgever heeft namelijk bekendgemaakt dat PES 2022 een nieuwe naam krijgt, te weten eFootball, en officieel free-to-play wordt. Spelers zullen alleen wel moeten betalen voor populaire offline modi zoals de Master League.
Het ziet ernaar uit dat EA dat een briljant idee van haar grote concurrent vindt. De bekende FIFA insider Donk, die regelmatig het al bij het juiste eind heeft gehad met geruchten en leaks, meldt namelijk via Twitter dat FIFA 23 ook een free-to-play game zal worden. Daarnaast zal de toekomstige titel ook crossplay gaan krijgen, zodat spelers op alle platformen samen met elkaar kunnen spelen. Dat is opvallend, want FIFA 22 heeft juist geen crossplay.

Eerst tijd voor FIFA 22

Voordat het zover is om FIFA 23 op te markt te brengen, zal EA natuurlijk eerst nog komen met FIFA 22. De nieuwe footie zal verschijnen op 1 oktober en brengt een aantal features met zich mee op het realisme naar een hoger niveau te tillen, met HyperMotion als grootste toevoeging. Wij zijn er al even mee aan de slag geweest en het heeft daadwerkelijk een positieve invloed op de gameplay van FIFA 22.
Het is dan ook jammer om te zien dat HyperMotion ook alleen in de next-gen versie van de game zal zitten. Zelfs de PC-versie van FIFA 22 gaat geen HyperMotion krijgen. Wil je dus de beste versie van de footie spelen, dan is het zeker aan te raden om de PS5- of Xbox Series X-versie in huis te halen.

Populair Nieuws