PC-versie FIFA 22 krijgt ook geen next-gen verbeteringen

News
dinsdag, 13 juli 2021 om 11:00
fifa 22 coverf1626081514
Wie de ultieme versie van FIFA 22 wil spelen, zal bij de PS5 en Xbox Series X moeten zijn. De PC-versie van de game krijgt namelijk alweer geen next-gen verbeteringen.
We moeten nog even wachten en dan komt eindelijk FIFA 22 uit. Voor voetballiefhebbers die de game op PC willen spelen is er nu alleen wel een flinke tegenslag. EA heeft namelijk bekendgemaakt dat de PC-versie van FIFA 22 niet de next-gen features gaat krijgen die de PS5 en Xbox Series X wel krijgen. Dat is te lezen op de bestelpagina van FIFA 22. Die beslissing valt niet goed bij de fans van de voetbalgame.
Wat de precieze reden voor het downgraden van de PC-versie is, is nog niet duidelijk gemaakt door EA. Waarschijnlijk zal de reden alleen hetzelfde zijn als vorig jaar, toen EA hetzelfde deed met FIFA 21. In een interview met Eurogamer liet executive producer Aaron McHardy destijds weten dat de beslissing was genomen om de minimale systeemeisen van de game laag te houden.

Geen gratis next-gen upgrade voor FIFA 22

Dat de PC-versie van FIFA 22 geen next-gen features zal krijgen, is niet het enige slechte nieuws dat fans deze week verduren te hebben gekregen. Gisteren was namelijk al duidelijk dat de standaard PS4- en Xbox One-versie van FIFA 22 geen gratis upgrade zullen krijgen voor de PS5- en Xbox Series X-versie. Dat was vorig jaar wel het geval met FIFA 21. Wil je de game later spelen op je nieuwe next-gen console, dan zal je de 100-euro kostende Ultimate Edition moeten aanschaffen.

Populair Nieuws