FIFA 23 ver voor release speelbaar, veel FUT details gelekt

News
dinsdag, 30 augustus 2022 om 16:00
fifa 23f1658388766
Het vergaat EA dit jaar niet zo lekker als het gaat om FIFA. Eerder bood het bedrijf FIFA 23 al per ongeluk voor een zeer klein bedrag aan. Nu hebben spelers de game een maand te vroeg kunnen spelen, met als gevolg dat onder andere veel FUT details zijn gelekt.
FIFA 23 komt uit op 30 september, maar sommige spelers hebben de game al op kunnen starten. Wie de Ultimate Edition op Xbox had gekocht kon een pre-load van de game gewoon opstarten en veel content die nog geheim is zien. Het weliswaar de bedoeling dat spelers met de Ultimate Edition sneller aan de slag kunnen, maar dat hoorde op 27 september te gebeuren, niet nu al.
Spelers die de game op konden starten waren ook in staat om de FUT modus te spelen. Als gevolg daarvan doen de stats van verschillende spelers de ronde op social media. Wie dus pas eind september wil weten hoe hun favoriete spelers uit de bus komen in FIFA 23 zal de nodige moeite moeten gaan doen om spoilers te vermijden.

Wat is er nog meer gelekt van FIFA 23?

Maar het lekken van de FUT stats is niet de enige tegenslag voor EA. Het bedrijf heeft doorgaans een lange marketingcampagne met allerlei partners. Die valt nu deels in het water omdat spelers al van alles hebben ontdekt.
Er zijn bijvoorbeeld ook tenues gelekt, die nog niet waren onthuld. Niet was niet aangekondigd dat deze tenues in FIFA zouden zitten, in veel gevallen was het hele bestaand van het tenue nog niet bekend. Het derde tenue van Liverpool is dankzij dit lek nu bijvoorbeeld online te zien.