FIFA 23 heeft spectaculaire deal te pakken

News
dinsdag, 02 augustus 2022 om 19:21
vinijr stutter feint 16x9 wm loresf1658325602
EA Sports heeft FIFA 23 verbonden aan La Liga. De ontwikkelaar van het voetbalspel, dat officieel is omgedoopt tot EA SPORTS FC, zal vanaf 2023 gelden als hoofdsponsor van La Liga. De hoogste voetbaldivisie van Spanje zal dan ook de naam van het voetbalspel dragen.
Naar verluidt gaat het om een deal van jaarlijkse veertig miljoen euro per jaar. EA en La Liga zouden een overeenkomst hebben gesloten voor vijf jaar. Vanaf het voetbalseizoen 2023/2024 zal La Liga officieel de naam van EA SPORTS gaan dragen. Tot de deal behoren ook lagere voetbalcompetities in Spanje.
Met de overeenkomst tussen de Spaanse voetbalcompetities en EA Sports volgt ook een rebranding in de toekomstige titels van de FIFA-opvolger. De competitie heeft immers een samenwerking met de ontwikkelaar. FIFA 23 ligt vanaf 30 september in de winkel. Het is de laatste FIFA game die door EA gemaakt wordt, voordat het bedrijf de FIFA-licentie laat varen en doorgaat met EA Sports FC. Ook de FIFA blijft voetbalgames maken, maar dan zonder hulp van EA Sports. Op basis van wat we gezien hebben leek de game een goede stap vooruit ten opzichte van FIFA 22. Meer indrukken kun je teruglezen in onze preview van de game.
fifa 23 laligaf1659461076

FIFA 23-licenties

EA Sports heeft het maar druk met het sluiten van deals voor FIFA 23. Eerder kondigde EA al aan een nieuwe deal te hebben gesloten met Juventus. De afgelopen jaren had de Italiaanse voetbalclub een deal met Konami. Echter was Juve wel ‘gewoon’ speelbaar in FIFA, maar dan onder de naam Piemonte Calcio. Maar voor FIFA 23 heeft EA weer een deal met de Turijnse voetbalclub. Daardoor kun je weer als Juventus spelen onder zijn echte naam en met de echte tenues. De deal duurt meerdere jaren, dus ook in de nabije toekomst zien we Piemonte Calcio niet in de game.