FIFA 23 releasedatum en nieuwe features officieel onthuld

News
donderdag, 21 juli 2022 om 9:34
fifa 23f1658388766
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar EA heeft eindelijk FIFA 23 officieel uit de doeken gedaan. Daardoor weten we nu wat de releasedatum van de game is en welke nieuwe features we kunnen verwachten.
Woensdagavond heeft EA de officiële reveal trailer voor FIFA 23 uitgebracht en meer informatie over de game onthuld. Zoals we al hadden verwacht door eerdere geruchten, staat de release van de laatste FIFA gepland voor 30 september. De game komt uit voor PC, de PlayStation en Xbox consoles en ook weer de Nintendo Switch - al krijgt die laatste wel een uitgeklede Legacy Edition.
Aangezien FIFA 23 uitkomt in een WK-jaar, kunnen spelers zelf gaan voetballen op het wereldkampioenschap in Qatar, maar dat is niet het enige. EA zet namelijk ook vol in op vrouwenvoetbal. In de game kan je namelijk ook spelen op het WK vrouwenvoetbal 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Veel meer heeft EA nog niet losgelaten over de WK-modi, maar daar kunnen we meer informatie over verwachten in 'de komende weken'.
Maar niet alleen het WK voor vrouwen zit in FIFA 23, ook zal er voor de eerste keer in de reeks clubs voor vrouwen in zitten. Het gaat daarbij om de Women's Super League uit Engeland en de Franse Division 1 Féminine. Eerder is de cover van de game al onthuld, met Sam Kerr als eerste vrouwelijke voetballer op het doosje.

Terugkeer van Hypermotion in FIFA 23

Voor FIFA 22 kwam EA met een gloednieuwe technologie genaamd Hypermotion, waarbij de animaties van spelers zijn geanalyseerd en in de game zijn verwerkt. Daardoor zullen voetballers nu echt uniek aanvoelen. Die technologie keert terug in FIFA 23 met een aantal verbeteringen en een nieuw platform. Niet alleen de next-gen consoles kunnen ervan profiteren, maar nu ook spelers op PC.
Daarnaast zal de nieuwe FIFA games ook eindelijk cross-play hebben. Het gaat daarbij alleen wel op cross-play tussen dezelfde generatie platformen. Zo kunnen spelers op PlayStation 4 en Xbox One tegen elkaar spelen en spelers op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S tegen elkaar.