Ian McKellen als Gandalf in The Rings of Power?

News
dinsdag, 02 augustus 2022 om 17:50
lord of the rings rings of power screenshotf1671531379
De nieuwe serie van Amazon Prime, The Rings of Power is een voorganger van de Lord of The Rings films. De serie wil zich graag onderscheiden van de bekende Peter Jackson films, alleen is nog niet duidelijk hoe. Uit nieuwe informatie blijkt in ieder geval dat een terugkeer van Ian Mckellen's Gandalf niet is uitgesloten.
Fantasy is hot en na al die jaren hebben mensen nog altijd niet genoeg van het verhaal van Tolkien. Zijn meesterwerk was goed voor meerdere films, waar de meesten waarschijnlijk in contact kwamen met de trilogie van The Lord of the Rings. Het bleef niet bij deze films, want later volgde nog een filmreeks, die van The Hobbit. En daar stopt het niet bij, want dit jaar is het dus tijd voor de tv-serie The Rings of Power. Dit verhaal speelt zich af op middle earth ver voor The Hobbit. Het is dan ook opvallend dat er sprake is over een terugkeer van Ian Mckellen. Mckellen de acteur voor Gandalf, zowel in The Hobbit als in The Lord of The Rings, zou er zelf ook voor open staan.
Het is opvallend dat er gesproken wordt over een terugkeer van Mckellen, omdat Gandalf in de tijd waarin de serie zich afspeelt nog helemaal niet op middle earth zou moeten zijn. Daarom zou dit wel wat ophef kunnen veroorzaken bij Tolkien fans.

Ook de producent van Rings of Power zou geen nee zeggen

Producent Lidnsey Weber vertelde tijdens een interview met Total Film dat het niet uitgesloten is dat McKellen terugkeert. Zij vertelde dat het productieteam overal voor open zou staan, zeker als het gaat om een terug keer van Gandalf.

"Wie zou nou nee zeggen tegen Ian Mckellen? Echt niemand op de wereld zou nee tegen Ian McKellen zeggen."

Mckellen zelf zou enige tijd geleden al gegrapt hebben, dat zijn oudere leeftijd hem zeker niet zou weerhouden om weer in de schoenen van Gandalf te treden. The Rings of Power zal Gandalf niet direct het plaatje in brengen omdat het simpelweg niet klopt met de tijd waarin de serie zich afspeelt. De enige hoop die fans hebben is dat Gandalf zich aan het eind van de serie laat zien. Dit zou de serie dan ook wel iets meer onderscheiden van The Lord of The Rings.