FIFA 23 komt al heel snel naar Game Pass en EA Play

News
woensdag, 10 mei 2023 om 11:00
havertz trap to volley jun28 v2f1658328735
FIFA is zonder twijfel de meest succesvolle voetbalgamesserie aller tijden en FIFA 23 is volgens EA nog eens het succesvolste deel uit de langlopende serie. Wie de game nog niet gespeeld heeft kan dat binnenkort via Game Pass of EA Play doen.
FIFA 23 is het meest succesvolle deel in de langlopende voetbalserie en meteen ook de laatste die door EA gemaakt wordt. Door een rechtenconflict met de FIFA heeft EA besloten afstand te doen van de FIFA naam en door te gaan onder de naam EA Sports FC. Tot die game verschijnt kunnen we ons nog Messi of Mbappé wanen in de versie van afgelopen jaar.
Wie de game tot nu toe genegeerd heeft, krijgt binnenkort een herkansing. EA heeft bekendgemaakt dat de game heel binnenkort toegevoegd zal worden aan de EA Play, de games die vallen onder EA's eigen abonnementdienst.
Bijkomende voordeel is dat ook Game Pass abonnees daarmee FIFA 23 te spelen krijgen. EA Play is immers onderdeel van PC Game Pass en Game Pass Ultimate. Alleen abonnees van de basis-versie van Xbox Game Pass zullen het zonder FIFA 23 moeten stellen.
FIFA 23 werd door onze eigen Roland niet heel erg hoog gewaardeerd. Hij gaf de game een 6,5 en zei daarover "Helaas komen veel goede innovaties net niet lekker uit de verf en daardoor is de game net zo frustrerend als eerdere delen. De presentaties en grafische toeters en bellen zijn ongelooflijk mooi, maar de game mist net een stap op gameplayvlak om echt goed te zijn."
Dat heeft gamers niet weerhouden om de game in grote aantallen te kopen en te spelen. Dat is ook te zien in de records die de game blijft breken.

Komt FIFA 23 ook naar PS Plus?

Ook FIFA 22 wist vorig jaar zijn weg naar Game Pass en EA Play te vinden. Bovendien verscheen de game destijds ook op PS Plus. De kans is dus aanwezig dat dat ook dit jaar gaat gebeuren. Een mogelijk hint daarnaar is dat het Amerikaanse PlayStation-account de tweet van EA geretweet heeft.
Natuurlijk kan dat ook een verwijzing zijn naar EA Play, wat ook op de PlayStation consoles beschikbaar is. Of dit het geval is zullen we waarschijnlijk snel weten, Sony maakt waarschijnlijk in de loop van vandaag de nieuwe toevoegingen aan PS Plus voor mei bekend. Zodra dat het geval is laten we dat uiteraard ook hier op de site weten.
FIFA 23 komt op 16 mei naar EA Play en Game Pass.