‘Apple Watch Series 9 krijgt belangrijke upgrade’

News
woensdag, 10 mei 2023 om 10:30
apple watch 1682821f1620117239
Net als de iPhone krijgt ook de Apple Watch jaarlijks een nieuw model. Daarmee wordt niet altijd veel nieuws doorgevoerd. Maar met de Apple Watch Series 9 kunnen we naar verluidt een nieuwe chipset verwachten.
De nieuwe Apple Watch wordt mogelijk een stuk krachtiger dan de huidige modellen. Hij zou namelijk een chip krijgen die is gebaseerd op de A15 chips van de iPhone, die te vinden is in de iPhone 13 en de niet-Pro versies van de iPhone 14, zo meldt Mark Gurman via Discord. Daarmee wordt de nieuwe Apple Watch niet alleen krachtiger.
Sterker nog, de extra kracht zou niet al te veel schelen in bijvoorbeeld het sneller laden van apps. De chip is vooral efficiënter dan we nu gewend zijn van de Apple Watch, wat de batterijduur kan verbeteren. Verder kan het zijn dat de extra kracht nodig is voor nieuwe functies van WatchOS 10.
Het is in principe normaal dat een nieuwe Apple Watch een nieuwe chip krijgt, maar soms is die niet daadwerkelijk beter. De chip van de Apple Watch Series 8 heet bijvoorbeeld anders dan die in de Apple Watch Series 7, maar beide horloges hebben dezelfde processor en bereiken dezelfde snelheden. Dat zal dus anders zijn voor de chip van de Series 9.

Wanneer verschijnt de nieuwe Apple Watch?

De nieuwe Apple Watch wordt meestal rond dezelfde tijd als de nieuwe iPhone op de markt gebracht. Als alles dit jaar volgens plan verloopt betekent dat dat we dit najaar de Apple Watch series 9 kunnen verwachten. Waarschijnlijk verschijnt hij in september of oktober.