FIFA 21 update blokkeert mogelijk FUT

  Vervelend nieuws voor alle FIFA 21 fans. Er verdwijnt mogelijk een erg populaire gamemodus uit het spel. Een nieuwe FIFA 21 update blokkeert mogelijk FUT in specifieke landen, waaronder Nederland. Dit alles door een aanwakkering van de kansspelautoriteit.

  FIFA 21 in de problemen

  Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat FIFA 21 flink in de problemen zit. EA Sports, de maker van FIFA 21, kan elke week een flinke boete ontvangen van de KSA (Nederlandse Kansspelautoriteit). Die mag namelijk een boete van 250.000 euro uitedeln. De reden voor deze boete stamt voort uit de loot boxen in FIFA, beter bekend als Packs.

  In de spelmodus ‘Ultimate Team’ hebben spelers de mogelijkheid deze pakketten te openen en hier krijgen ze vervolgens spelers uit. Wat voor spelers hierin zitten is van tevoren onbekend. Dit viel in het verkeerde keelgat bij de Kansspelautoriteit, die dit beschouwen als een illegale vorm van online gokken. Het is namelijk ook mogelijk deze spelers te verkopen buiten het spel om voor klinkende euro's.

  Geen FIFA 21 FUT meer in Nederland?

  Het Twitteraccount FUTWatch meldt dat FUT nu in sommige landen geblokkeerd wordt. In de Tweet is een code te zien. Deze code meldt dat FIFA 21 bij het opstarten een melding krijgt dat de er een error is voor FUT. Deze luidt: "FIFA Ultimate Team op dit moment niet beschikbaar is vanwege de regels van de autoriteiten in jouw regio."

  In oktober gaf de rechter EA drie weken de tijd om loot boxen binnen drie weken uit FIFA 21 te verwijderen. Uiteraard vindt EA dit maar niks en besloten zij daarom naar de rechter te stappen. Volgens de franchise zijn de pakketten alleen gelinkt aan het spel zelf en bestaat er helemaal geen kansspel buiten de game. Dit werd niet bepaald een succes.

  FIFA 21 is nu te spelen op Xbox One, PS4, PC, Nintendo Switch, Xbox Series X en PlayStation 5. In onze FIFA 21 review lees je wat je van de game kan verwachten. En ben je een beginnende spelers? Dan leer je met onze FIFA 21 tips hoe jij de voetbalvelden vanaf het begin kan domineren.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.