Fallout serie krijgt releasedatum op Amazon Prime

News
dinsdag, 24 oktober 2023 om 14:00
1f1571338982
Amazon werkt al enige tijd aan aan Fallout tv-serie. Het was alleen nog niet bekend wanneer hij moest verschijnen. Nu is officieel aangekondigd dat de langverwachte serie volgend jaar zijn debuut zal maken op Amazon Prime Video.
De Fallout serie zal beschikbaar zijn om te streamen op Prime Video, de streamingdienst van Amazon, vanaf vrijdag 12 april 2024. Deze aankondiging kwam op een symbolische dag, namelijk 23 oktober. Die datum staat bekend als Fallout-dag, omdat het de dag is waarop in de wereld van Fallout de desastreuze kernoorlog uitbrak die de basis vormt van de hele Fallout-franchise.
Wat deze televisieserie interessant maakt, is dat Amazon belooft dat het een volledig nieuw verhaal zal vertellen dat zich afspeelt in een post-apocalyptische versie van Los Angeles in de toekomst. Dit betekent dat kijkers kunnen uitkijken naar nieuwe personages, verhaallijnen en avonturen in de bekende Fallout-wereld. Bovendien wordt deze serie beschouwd als een officiële toevoeging aan de Fallout-canon, wat betekent dat het verhaal en de gebeurtenissen in de serie als onderdeel van de officiële lore van de games worden beschouwd.

Waar gaat de Fallout serie over?

Op dit moment zijn er nog geen details bekend over het exacte aantal afleveringen dat de serie zal bevatten. Veel details over het verhaal zijn er ook nog niet. We zullen moeten wachten op verdere aankondigingen om meer te weten te komen over de omvang en de diepgang van dit nieuwe avontuur in de wereld van Fallout.
De Fallout-televisieserie wordt geproduceerd door Amazon Studios en Kilter Films, in samenwerking met de ontwikkelaar van de Fallout-games, Bethesda. Todd Howard, de game director van Bethesda, vervult de rol van uitvoerend producent voor de serie. Het schrijfteam van de serie bestaat uit getalenteerde schrijvers die hebben gewerkt aan bekende series zoals Westworld en Silicon Valley. Dit belooft een veelbelovende toevoeging te worden aan het groeiende aanbod van originele content op Amazon Prime. Fallout-fans kijken ongetwijfeld uit naar deze nieuwe verkenning van hun geliefde post-apocalyptische universum.