Klaar met de Fallout serie? Deze games kan je dan nu het beste spelen

Article
donderdag, 18 april 2024 om 15:00
fallout 3f1619435760
Heb je genoten van de Fallout serie en ben je nog niet klaar met de postapocalyptische wereld? Dan kan je nu het beste in deze Fallout games duiken.
Let op: dit artikel bevat spoilers over de Fallout serie!

Fallout 3

Tijdens het avontuur in Fallout komt Lucy MacLean (Ella Purnell) in aanraking met verschillende facties van The Wasteland. Zo is er een grote focus op de Brotherhood of Steel en komt de Vault-Dweller ook restanten tegen van de New California Republic. Daarnaast wordt ook heel even de Enclave benoemd, maar daar wordt vervolgens weinig over gezegd.
Als je meer over die factie te weten wil komen, dan is het een goed idee om Fallout 3 te spelen. De Enclave heeft namelijk een duidelijke aanwezigheid aan de oostkust van de Verenigde Staten, waar de eerste Fallout game van Bethesda zich afspeelt.
In de regio zitten daarnaast ook verschillende Vaults die je kan bezoeken. Net zoals in de serie worden er in de Vault experimenten uitgevoerd op de bewoners, waardoor je er zelf achter kan komen wat Vault-Tec allemaal heeft uitgespookt in de 200 jaar tussen het vallen van de atoombommen en 2277 (het jaartal waarin Fallout 3 zich afspeelt).

Fallout New Vegas

Wil je juist meer weten over de New California Republic en een poging om een nieuwe samenleving op te zetten, dan kan je beter beginnen aan het avontuur van Fallout New Vegas. De spin-off op Fallout 3 van Obsidian Entertainment speelt zich af in de Mojave Desert en zet spelers in de schoenen van een koerier die voor dood is achtergelaten en zijn geheugen is verloren.
Een ideale manier dus om er ‘fris’ achter te komen wat er zich allemaal afspeelt in de woestijn rondom New Vegas. Zo zal je er snel achter komen dat de New California Republic een grote speler is in de wereld, maar dat is zeker niet de enige factie die strijdt om de macht in de Wasteland.
Met Fallout New Vegas kan je je bovendien goed voorbereiden op het tweede seizoen van de serie - mits Amazon daar groen licht voor geeft. In het laatste shot kijkt Hank MacLean (Kyle MacLachlan) namelijk uit over New Vegas. De Mojave Desert zal dus waarschijnlijk een grote rol gaan spelen in het tweede seizoen.
fallout 4 vault dweller dogmeat

Fallout 4

Als je een Fallout game wil spelen waarbij je zoveel mogelijk dezelfde soort ervaring hebt als Lucy in de serie, dan is Fallout 4 de beste optie. De show heeft ook veel looks overgenomen van de nieuwste singleplayer game uit de reeks, zoals verschillende wapens, de T60 Power Armor en de Vault jumpsuit.
De wereld is wel iets minder droog, want Fallout 4 speelt zich af in de Commonwealth - de regio rondom het voormalige Boston. Spelers die ooit in de Amerikaanse stad zijn geweest, zullen dus de nodige points of interest herkennen, zoals Bunker Hill en de Massachusetts State House.
Het is nu ook het ideale moment om Fallout 4 weer op te pakken of er voor het eerst mee te beginnen. Op 25 april komt namelijk de next-gen update uit voor de game, waardoor hij volledige ondersteuning krijgt voor de PlayStation 5 en Xbox Series X, technische verbeteringen voor de bestaande platformen en nieuwe content.
Fallout 4 - Xbox One Image
Fallout 4 - Xbox One
EUR13.34
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties