Apple geeft MacBook Air M3-chips

News
dinsdag, 05 maart 2024 om 8:00
Apple heeft nieuwe versies van de MacBook Air aangekondigd. De lichte laptops worden uitgerust met M3-chips. Pre-orders zijn per direct beschikbaar.
Eind vorig jaar kwam Apple met een nieuwe line-up van Apple Silicon-chips. De M3-chipsets waren toen nog voorbehouden aan de MacBook Pro en de iMac. Nu krijgt ook de MacBook Air deze snellere chipset.
De nieuwe MacBook Air is er in varianten van 13 en 15 inch, die beide vanaf nu te bestellen zijn. Beide versies beschikken over 8 GB aan RAM en 256 GB oplsagruimte, al zijn er voor zowel geheugen als oplsag upgrades beschikbaar. De release is al snel, namelijk aanstaande vrijdag, 8 maart.

Nieuwe MacBook Air ondersteunt dubbele monitoren

Een nieuwe feature van de MacBook Air met M3 chip, is dat je op twee schermen kunt werken. Daarvoor moet je alleen wel twee schermen in huis hebben. De support voor twee schermen werkt door de laptop te sluiten wanneer hij is aangesloten op twee monitoren. Bij de concurrentie is het vaak mogelijk om het scherm van de laptop te gebruiken als een van je monitoren, waardoor je nog maar één externe monitor nodig hebt.
De laptops beschikken over een ingebouwde GPU die onder andere ray tracing mogelijk maakt. Verder zijn ze uitgerust met een 1080p camera en ondersteuning voor Dolby Atmos en Apple’s spatial audio.