Fallout London release staat gepland vlak na Fallout serie

News
donderdag, 28 december 2023 om 12:30
fallout londonf1703758505
De serie van Fallout is niet het enige waar liefhebbers van de franchise naar uit kunnen kijken. Vlak na de release van de show staat namelijk ook de release gepland van Fallout London.
Als er één fanbase is die de replay-waarde van een game nieuw leven in kan blazen, dan is het wel de fanbase van Bethesda. Niet alleen The Elder Scrolls V: Skyrim wordt namelijk al jaren ondersteund met mods in alle soorten en maten, ook Fallout 4 heeft een legertje aan modders die aan de game blijven werken.
Zo werkt Team FOLON aan Fallout London, een ‘DLC-sized mod’ die de post-apocalyptische wereld naar de Engelse hoofdstad brengt. De mod had eigenlijk dit jaar moeten uitkomen, maar het team aan modders heeft besloten om de release uit te stellen naar 23 april 2024. Dat is elf dagen na de lancering van de Fallout serie op Amazon Prime Video.

Waarom is de release uitgesteld?

In een verklaring laat Team FOLON weten dat besloten is om de release uit te stellen, ‘omdat het test-proces niet zo robuust is gebleken als gedacht’. Er is meer tijd nodig om de puntjes op de i te zetten, met name doordat een groot deel van het team ‘woonachtig is in een gebied dat geteisterd wordt door een conflict’.
Door een reorganisatie van het team is het gelukt om alle content af te maken, maar dat heeft een impact gehad op het testen. Om ervoor te zorgen dat de mod niet geteisterd wordt door bugs en andere problemen, waar eerdere projecten last van hebben gehad, is besloten om de release te verplaatsen. Volgens Team FOLON komt het bovendien goed uit om mee te liften op de hype van de nieuwe TV-serie.