Fallout serie gaat dit jaar in productie

News
vrijdag, 07 januari 2022 om 13:00
fallout 76 3f1637938940
Na een jaar stilte over de Fallout serie, heeft Amazon eindelijk wat details vrijgegeven. De serie zal namelijk dit jaar in productie gaan.
Amazon’s tv-serie gebaseerd op de Fallout-games gaat dit jaar in productie. Volgens Deadline zijn de showrunners van het project Genève Robertson-Dworet en Graham Wagner. Daarnaast is Jonathan Nolan gevraagd om de pilot te regisseren.
The Fallout TV-serie werd in 2020 voor het eerst aangekondigd. Toen werd ook al bekend dat Nolan en Lisa Joy aan het project zouden werken. Verder is ook al bekend dat de ontwikkelaar van Fallout, Bethesda Game Studios, de twee zal helpen met de show. Todd Howard, de gamer director zal dan ook meewerken als uitvoerend producent.
Toen de show werd aangekondigd, zeiden Joy en Nolan in een verklaring dat elk hoofdstuk van het verhaal hun talloze uren heeft gekost. Verder zeiden ze dat ze ongelooflijk enthousiast zijn om samen met Todd Howard en de rest van Bethesda te werken om het duistere en grappige universum tot leven te brengen.

Komt er een Fallout 5?

Fallout is een RPG-game franchise die zich afspeelt na een nucleaire oorlog. De franchise begon als een isometrische RPG, maar is in 2007 veranderd naar een first-person RPG nadat Bethesda de IP hadden overgenomen. Op dit moment zijn er geen aankomende Fallout-titels aangekondigd, maar Howard heeft wel al aangegeven dat de studio een idee heeft voor het vijfde deel. De toekomstige games in de serie zullen waarschijnlijk exclusief voor Xbox en PC-platforms zijn, wegens de overname van Bethesda door Microsoft.