Todd Howard: "We hebben voor Fallout 5 een idee"

News
woensdag, 10 november 2021 om 9:30
fallout 76 gratis descargalo por tiempo limitado 151700f1636531848
Todd Howard heeft in een interview met IGN aangegeven dat Bethesda Game Studios een idee heeft voor Fallout 5. Heel veel is het nog niet, maar de studio die in 2015 met deel 4 kwam denkt wel al na over een mogelijk vervolg. Wel zou het nog lang duren voordat de studio aan het vijfde deel in de geliefde reeks zou beginnen.
Todd Howard heeft bekendgemaakt dat er een plan op tafel ligt voor Fallout 5, maar dat het nog jaren kan gaan duren voordat deze uitgewerkt wordt. Het hoofd van Bethesda Game Studios heeft het voor nu namelijk nog te druk met Starfield, waarna The Elder Scrolls VI ook nog op de planning staat. De plannen voor Fallout 5 zijn dan ook nog niet erg uitgebreid.
Howard: Fallout is echt een onderdeel van het DNA van de studio. We hebben er wel aan gewerkt met andere studio's in het verleden, maar ik kan niet voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. We hebben wel een one-pager liggen voor Fallout 5 over wat we willen doen.
Daarmee doelt Howard op een document waarin op papier het conceptplan voor Fallout 5 is uitgewerkt. Ideeën voor het verhaal, de mechanics, unieke features en voor welke doelgroep de game is, staan doorgaans op dit soort documenten genoteerd. In andere woorden staat op papier bij de studio wat de visie is voor Fallout 5.
bethesda game studios logowinef1634132532

Fallout 5 nog lang niet zeker

Dat er een plan op tafel ligt voor Fallout 5 betekent alleen niet dat de game er daadwerkelijk gaat komen of dat de game in de nabije toekomst verschijnt. Net als met de tijd die tussen Skyrim en The Elder Scrolls VI zit, zou Howard graag een versnelde ontwikkeling zien, maar of dat gaat lukken weet hij niet. Voor nu benadrukt het studiohoofd dan ook dat Fallout 5 hierbij niet bevestigd is, maar dat het slechts om een idee gaat.
De enige game na Starfield waarover zekerheid is, is The Elder Scrolls VI. Die gaat na de afronding van Starfield in ontwikkeling. Laatstgenoemde staat op de planning voor eind 2022.