Fallout 4 krijgt verrassende upgrade voor PS5 en Xbox Series X

News
dinsdag, 25 oktober 2022 om 13:00
fallout 4f1666693905
Fallout 4 is ondertussen alweer zeven jaar oud, maar de game krijgt toch nog een grote update. Bethesda heeft namelijk aangekondigd dat er een next-gen upgrade komt voor de RPG voor PS5, Xbox Series X en PC.
Er wordt een feestje gehouden voor Fallout. De populaire franchise is namelijk 25 jaar oud geworden en Bethesda pakt daarvoor flink uit - ondanks dat de uitgever pas in 2004 de rechten heeft overgenomen van Interplay Entertainment. Via de Fallout website heeft Bethesda verschillende feestelijke updates aangekondigd.
De grootste en meest verrassende aankondiging is zonder twijfel de next-gen upgrade voor Fallout 4. De game heeft al een tijdje geen updates meer ontvangen, in 2017 kwam de laatste. Nu vijf jaar later komt Bethesda toch met een update om Fallout 4 een volwaardige game te maken voor de PS5 en Xbox Series X.

Wat brengt de Fallout 4 upgrade?

Zo krijgt de RPG ondersteuning voor 4K en 60 frames per seconde in performance mode. Ook zullen er een aantal bug fixes komen en meer content voor de Creation Club. Waarschijnlijk zullen de graphics ook een algehele overhaul krijgen, maar Bethesda zal meer details later bekendmaking. In ieder geval zullen alle verbeteringen ook beschikbaar worden gemaakt op PC.
De next-gen update zal komen ergens in 2023, maar een specifieke datum is nog niet aangekondigd. Wil je liever Fallout 5 zien, dan moet je nog veel meer geduld hebben. Bethesda zal die game namelijk pas gaan maken wanneer The Elder Scrolls 6 af is. Mogelijk mag Obsidian Entertainment wel voor die tijd al aan de slag met een Fallout game.