Wanneer PS Plus games verdwijnen is niet meer te zien

News
dinsdag, 25 oktober 2022 om 12:30
playstation plus newf1655289162
Er zijn veel manieren om vrij goedkoop games te proberen. Op PlayStation kun je bijvoorbeeld gebruik maken van PlayStation Plus om elke maand weer gratis games te proberen. Maar hoe lang kun je die games blijven spelen? Blijkbaar mag je dat niet meer weten van Sony.
Als je een game graag wil spelen via PS Plus, kan het van belang zijn om te weten hoe lang ze precies op PS Plus blijven staan. Voor de maandelijkse games van PS Plus Essential is het redelijk makkelijk: je kunt ze een maand lang claimen, en daarna altijd spelen zolang je een actief PS Plus account hebt. Maar met het Game Pass-achtige model van PS Plus Extra en PS Plus Premium is een game wanneer hij weg is ook echt weg.
Maar Sony geeft momenteel nergens meer aan wanneer een game voor het laatst te spelen is, zo meldt PushSquare. Een game die op het punt staat te vertrekken komt in een speciaal tabblad te staan, maar ook daar staat niet vermeld op welke exacte datum de game daadwerkelijk verdwijnt. Toen het vernieuwde PS Plus net lanceerde was dat wel te zien.
PS Plus verschilt hierin behoorlijk van Game Pass. Wanneer Xbox nieuwe Game Pass Games bekendmaakt, wordt ook altijd aangegeven welke games er in dezelfde periode van de dienst verdwijnen. Dat gebeurt niet wanneer Sony via de PlayStation Blog laat weten welke games er naar de dienst komen.

Waarom kun je niet meer zien wanneer een game van PS Plus gehaald wordt?

Het is momenteel niet duidelijk waarom Sony niet meer aangeeft wanneer een PS Plus game verdwijnt. Mogelijk is het een fout van Sony’s kant. Anderzijds kan Sony natuurlijk verdienen als mensen die een PS Plus game die ze wilden spelen net hebben gemist toch maar kopen.

Populair Nieuws