'Microsoft en Obsidian zijn in gesprek over Fallout New Vegas 2'

News
vrijdag, 25 februari 2022 om 9:30
ss 765d1ec078e1eb7d82a0d82e1eac8ddd8fabb3c01920x1080f1577047547
Volgens veel fans is Fallout New Vegas het beste first person-deel in de reeks. Die fans kunnen mogelijk heel bij worden, want naar verluidt is Microsoft in gesprek met Obsidian Entertainment om Fallout New Vegas 2 te maken.
Jeff Grubb van VentureBeat, die wel vaker primeurs heeft in de game-industrie, laat tijdens de Giantbomb-show Grubbsnax weten dat het mogelijk is we in de toekomst een nieuwe Fallout game gaan zien. En niet eentje die gemaakt wordt door Bethesda, maar door Obsidian Entertainment, de ontwikkelaar achter Fallout New Vegas.
Volgens Grubb is het allemaal nog erg vroeg, maar er zouden gesprekken gaande zijn tussen Microsoft en Obsidian om Fallout New Vegas 2 te maken. De journalist benadrukt wel dat het erg vroege gesprekken zijn en dat een eventuele game ‘nog jaren van ons verwijderd is’. Maar er is in ieder geval interesse vanuit Microsoft en de eerste stappen zijn gezet.

Fallout New Vegas 2 dankzij Bethesda-overname

Lange tijd werd een vervolg op Fallout New Vegas als onmogelijk gezien. Destijds werd Obsidian namelijk ingehuurd door Bethesda om een spin-off op Fallout 3 te maken, maar de rechten van de franchise liggen nog steeds bij Bethesda.
Daar is alleen verandering in gekomen sinds de overname van Bethesda en Zenimax door Microsoft. Nu liggen de rechten dus bij de techgigant en de uitgever is bovendien ook de eigenaar van Obsidian Entertainment. Microsoft kan een project als Fallout New Vegas 2 nu dus gewoon bij de geliefde RPG-ontwikkelaar neerleggen.
De studio heeft het de komende tijd in ieder geval wel druk, ongeacht of de ontwikkeling van een New Vegas sequel doorgaat. Obsidian werkt momenteel namelijk ook aan The Outer Worlds 2 en Avowed, een open-world RPG die zich afspeelt in de wereld van Pillars of Eternity.