Facebook werkt aan polsband voor AR-bril

News
vrijdag, 19 maart 2021 om 12:00
facebook 1903445 1920f1633441471
Facebook kennen we natuurlijk als een gigantisch social media platform, maar de laatste jaren breiden ze ook uit naar andere technologie. Nu presenteren ze een polsband die samen moet werken met hun nieuwe AR-bril.
Sinds de aankoop van Oculus kon je al de conclusie trekken dat Facebook veel meer wilde doen dan alleen een social media platform zijn. Dat ze een AR-bril aan het ontwikkelen zijn is dan ook niet zo gek, maar dat ze met een speciale polsband willen werken voor de technologie is misschien toch wel bijzonder. Facebook legt veel nadruk op de AR-bril omdat ze de grenzen willen verleggen van hoe wij interactie hebben met andere mensen.
Nu is dat wel een beetje het standaardliedje van Facebook, want eigenlijk zeggen ze bij iedere innovatie dat de techgigant interactie wil verbeteren. De AR-bril lijkt toch wel wat bijzonders te doen, want eigenlijk is de bril constant actief. De polsband die Facebook aan het ontwikkelen is moet vervolgens ondersteuning bieden aan het besturen van de AR-bril. Denk dan aan het typen van berichten, scrollen door een tijdlijn of het vormgeven van voorwerpen in een AR-spelletje.
facebook privacy tips het jeugdportal 131681

Polsband voor AR-bril

Het probleem wat eigenlijk gelijk duidelijk wordt als je de polsband voor de AR-bril van Facebook ziet, is dat het er allemaal nogal lomp en onhandig uitziet. Geen zorgen, Facebook geeft namelijk zelf aan dat ze met nieuwe innovaties bezig zijn op het gebied van soft robotics om comfortabele producten te produceren die je de hele dag zou kunnen dragen. Later dit jaar kunnen we daar een update over verwachten en krijgen we ook haptic handschoenen te zien.
Het lijkt erop dat Facebook vol op de AR-bril wil inzetten met een gigantische hoeveelheid aan innovaties. De vraag is alleen of het publiek er echt op zit te wachten, want Facebook staat nog steeds regelmatig in het nieuws vanwege verschillende controversiële zaken. Daarnaast hebben ze ook nog eens een soort van oorlog met Apple, wat misschien ook de reden is dat Facebook nu inzet op de AR-bril. Apple werkt namelijk aan een soortgelijke bril.

Populair Nieuws