Facebook gaat gevecht aan met Apple

News
maandag, 15 februari 2021 om 16:30
facebook 1903445 1920f1612968108
De spanningen tussen Facebook en Apple lijken steeds meer op te lopen. Facebook is in ieder geval meer dan bereid om het gevecht aan te gaan met Apple en zal niet terugdeinzen voor de techgigant.
Apple en Facebook schijnen al een lange tijd niet met elkaar door een deur te kunnen. Het is zelfs zo erg dat Mark Zuckerberg in 2018 al tegen personeel zei dat ze Apple pijn moeten doen. De ruzie tussen de techgiganten lijkt nu te gaan escaleren, maar Facebook is absoluut bereid om het gevecht aan te gaan met Apple. Het lijkt er in ieder geval op dat de strijd tot in de eindeloosheid door zal gaan.
Wat Facebook momenteel dwarszit is dat de nieuwe iOS update ervoor zorgt dat mensen een notificatie krijgen over apps die data over hun activiteit verzamelen. Mark Zuckerberg geeft namelijk aan dat dit het platform enorm dwarszit en ervoor zorgt dat hun advertenties niet meer gepersonaliseerd zijn. Zij zullen zelf dan ook een notificatie sturen wat het belang moet onderstrepen dat mensen toegang geven tot hun activiteit aan de Facebook app. Hierbij zullen ze benadrukken dat de advertenties lokale winkels promoten en de app gratis houden.
applef1623141517

Apple deinst niet terug

Tim Cook van Apple zal met net zo veel liefde het gevecht aangaan met Facebook. De CEO van de techgigant vindt het belangrijk dat mensen zelf hun keuzes kunnen maken over privacy. Een statement wat volgens Mark Zuckerberg weer ontzettend hypocriet is aangezien Apple ook ongevraagd data verzameld, net als Facebook. Met de nieuwe iOS update wil Apple de consument in ieder geval meer keuze geven en de update komt met een paar andere toffe functies.
Facebook is niet het enige bedrijf waar Apple mee in gevecht is. Zo hebben ze ook nog een rechtszaak lopen tegen Epic Games die later dit jaar tot een 'epische' conclusie moet leiden. Dit ging dan weer over de rechten van Epic in de App Store van Apple. Het begint erop te lijken dat er een patroon ontstaat met grote eigenaars van apps die een probleem krijgen met de techgigant. Laten we hopen dat het snel opgelost is.

Populair Nieuws