'Apple komt met VR headset die beter is dan de concurrentie'

News
dinsdag, 09 maart 2021 om 13:30
pexels andrea piacquadio 834949f1615284682
Apple is een miljardenbedrijf en het is dan ook niet gek dat het bedrijf de gekste gadgets maakt. Dit keer is Apple van plan om in 2022 een nieuwe VR headset op de markt te brengen, die naar verluidt beter zal zijn dan de concurrentie!

De nieuwe VR headset

De nieuwste VR headset van Apple heet ook wel de mixed reality headset en focust zich vooral op augmented en virtual reality. Analist Ming-Chi Kuo zegt dat de nieuwe headset een goede mobiliteit heeft, maar niet zo goed als bijvoorbeeld een iPhone. De analist zegt wel dat als de technologie vooruitgaat, dat ook de mobiliteit verbeterd kan worden van de headset. Hij zegt dat de nieuwste VR headset daarnaast een betere, indrukwekkende ervaring kan geven aan gebruikers dan andere, bestaande headsets, zoals de Oculus Rift, PlayStation VR of HTC Vive.
The Information heeft gezegd dat de nieuwe headset uitgerust is met veel camera’s die handbewegingen kunnen controleren en een geavanceerde eye-tracking technologie heeft. Het zou goed kunnen dat Apple video-gerelateerde applicaties in de headset intregeert zoals Apple TV en Apple Arcade.
De headset weegt nu zo’n 300-400 gram, maar gaat uiteindelijk zo’n 100-200 gram wegen als de technologische problemen zijn opgelost.

Andere Apple gadgets op komst

Naast de nieuwste VR headset, is Apple ook van plan om in 2025 AR glasses uit te brengen. Deze nieuwe bril heeft een optische, see-through AR ervaring en is veel mobieler dan de VR headset die in 2022 moet uitkomen.
Uiteindelijk wil het miljardenbedrijf, ergens na 2030, contactlenzen uitbrengen. Veel details van de nieuwe contactlenzen zijn er niet uitgekomen. Wel weten we dat dit een start is van gloednieuwe technologie waar we vroeger alleen maar over konden dromen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties