Investeerders boos om 200 miljoen bonus voor Activision Blizzard CEO

News
vrijdag, 19 maart 2021 om 11:30
CtW Investment Group is boos om de 200 miljoen dollar bonus die Blizzard">Activision Blizzard CEO Bobby Kotick ontvangt. Kotick krijgt de bonus terwijl er een groot aantal ontslagen gaan vallen bij de uitgever.
CtW Investment Group is een activistische investeerdersgroep die bedrijven probeert aan te spreken op onethisch gedrag. De groep bracht een verklaring naar buiten met daarin het bedrag dat Kotick als bonus zou ontvangen en veroordeelde dit.
De Activision Blizzard baas zou de 200 miljoen bonus ontvangen dankzij een loophole in zijn contract, de zogenaamde Shareholder Value Creation Incentive-provisie. Hierdoor krijgt hij geld uitgekeerd vanwege de winst die het bedrijf sinds 2017 heeft gemaakt, ongeacht of van te voren de vastgestelde mijlpalen zijn bereikt.

Bonus Kotick komt tegelijk met ontslagen

Het is de afgelopen jaren goed gegaan met Activision Blizzard; de aandelen werden afgelopen jaar 66% meer waard. Maar CtW zegt dat dit niet alleen aan het leiderschap van Kotick te danken is.
Tegelijkertijd met het nieuws over de bonus, ontslaat Activision Blizzard 50 medewerkers van de esports afdeling. Volgens Bloomberg-verslaggever Jason Schreier gaan er nog veel meer ontslagen vallen, misschien zelfs bijna 200. Hij meldt verder dat medewerkers die hun baan verliezen 90 dagen ontslagvergoeding krijgen plus een Battle.net cadeaukaart ter waarde van 200 dollar.