Facebook komt met grote verandering voor profielen

News
vrijdag, 15 juli 2022 om 10:30
facebook 1903445 1920f1633441471
Bepalen wat je wel en niet op social media zet kan soms lastig zijn. Wat je wil delen met je vrienden is niet altijd hetzelfde als wat je wil delen met je familie. Facebook experimenteert met een oplossing, namelijk het gebruik van meerdere profielen op één account.
Het is al langer mogelijk om meerdere profielen te hebben op één account, maar Facebook beperkte dat tot dusver tot beroemdheden. Die konden bijvoorbeeld een publieke pagina en een privé-pagina beheren. Er loopt nu een test die sommige ‘gewone’ gebruikers dezelfde mogelijkheid geeft.
Op die manier kun je naast je gewone profiel ook een profiel hebben dat alleen voor je familie is, of een profiel voor je game- of boekenclub, waargbij alle profielen verschillende posts tonen. Per profiel kun je een naam instellen die niet hetzelfde hoeft te zijn als je echte naam. Je hoofdprofiel moet nog wel de naam gebruiken die je in het dagelijks leven gebruikt.
Uiteraard moet je je wel aan de regels van Facebook blijven houden. Je mag je niet anders voordoen dan je bent of de identiteit van een ander gebruiken. Als je met één profiel de regels overtreedt kan dat gevolgen hebben voor je hele account.

Wanneer kan iedereen een extra profiel gebruiken?

Op het moment kan nog maar een beperkt aantal gebruikers een extra profiel aanmaken. Het is nog onduidelijk wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt. Er bestaat ook een kans dat de functie de test niet doorstaat en weer stilletjes verdwijnt.
Meta, het moederbedrijf van Facebook, voert veel veranderingen door op haar verschillende platforms. Zo krijgen zowel Instagram als WhatsApp de nodige nieuwe functies. Een belangrijke reden is dat Meta er behoorlijke concurrentie bij heeft van bijvoorbeeld TikTok en daarom manieren zoek om gebruikers te behouden.